• City Stories

    Εύκολη συνταγή: Γεμιστά του πενταλέπτου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    • NewsRoom


    Τα γεμιστά αποτελούν ένα από τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά φαγητά! Τα λατρεύετε, αλλά σκέφτεστε ότι θα σας πάρει ώρες να τα φτιάξετε; Υπάρχει μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για τέλεια και πεντανόστιμα γεμιστά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο argiro.gr, την οποία βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε παρακάτω:

    Υλικά Συνταγής:

    5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
    5 πιπεριές
    2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
    10 κ.σ. ρύζι
    1/2 ματσάκι μαϊντανό
    1/2 ματσάκι δυόσμο
    1 κ.σ. ζάχαρη
    1 φλ. ελαιόλαδο
    αλάτι
    πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Για αυτά τα εύκολα και γρήγορα γεμιστά, ετοιμάζουμε πρώτα τα λαχανικά μας. Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Αφαιρούμε καπάκι – φέτα κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα.

    Φτιάχνουμε τη γέμιση για τα γεμιστά με ρύζι

    Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ τη ψίχα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τ’ αλέθουμε.

    Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ρύζι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).

    Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα γεμιστά κατά τα 3/4.

    Σκεπάζουμε με καπάκι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.

    Αν θέλουμε, προσθέτουμε και πατάτες κυδωνάτες.

    Πηγή: argiro.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιδόρπιο για το Σαββατοκύριακο: Σοκολατένιο γλύκισμα σε 10΄

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό το Σαββατοκύριακο (και κάθε βδομάδα!) τρώμε μπραντς στην ταράτσα του Μπάιος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι πιο νόστιμες «τηγανητές» πατάτες φούρνου! (video)



    ΣΧΟΛΙΑ