• City Stories

    Δωρεάν ημερίδα με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά και το περιβάλλον στην Τεχνόπολη

    ακροπολη


    Ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Σ.Α.& Ε.Τ.Τ.Ε) εν όψει της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με αντικείμενο την επίδραση της χρήσης των υλικών συντήρησης στο περιβάλλον και τις δυνατότητες υποκατάστασης των υλικών αυτών «πράσινα» υλικά και μεθόδους.

    Η ημερίδα είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 και φέρει τον τίτλο “Συντηρητές σε Κίνδυνο: Προστατεύοντας την Πολιτιστική Κληρονομιά, Καταστρέφουμε το Περιβάλλον;”.

    Η ημερίδα αποτελεί συνέχεια της πολύ επιτυχημένης ημερίδας που είχε διοργανωθεί το 2014 με τίτλο “Συντηρητές σε Κίνδυνο: Προστατεύοντας την πολιτιστική κληρονομιά προστατεύουμε τον εαυτό μας;” και αντικείμενο την Υγεία και Ασφάλεια στον χώρο εργασίας. Στόχος της είναι η ενημέρωση και ο προβληματισμός, των συντηρητών και των συναφών επαγγελματικών κλάδων, σχετικά με την ανάγκη για σωστή διαχείριση των χημικών απορριμμάτων που δημιουργούνται κατά τις εργασίες συντήρησης τόσο σε υπαίθρια μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους όσο και σε εργαστήρια συντήρησης. Επίσης επιδιώκει να προτείνει πρακτικές και μεθοδολογίες για την στροφή προς την “πράσινη συντήρηση” μέσω της αποφυγής χρήσης ή υποκατάστασης χημικών ουσιών.

    Για τον σκοπό αυτό έχουν κληθεί να συνδράμουν ομιλητές από αρμόδιους φορείς και σχετικά επιστημονικά πεδία (συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, χημικοί, μηχανικοί περιβάλλοντος κ.ά.) ενώ θα παρουσιαστούν παραδείγματα πρακτικών που εφαρμόζονται σε Εφορείες Αρχαιοτήτων και Μουσεία της Ελλάδος.

    Η ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας.

    Για εγγραφή παρακαλούμε αποστείλετε αίτημα στο email: [email protected]
    Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν.

    Πληροφορίες:

    Ημερομηνία:
    Σάββατο 09/06/2018

    Έναρξη:
    09:30
    Χώρος – Αίθουσα:
    Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)
    Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο (Δ2)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Tα μυστικά των Καρυάτιδων – Βραδινή ξενάγηση στο Nέο Μουσείο της Ακρόπολης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνικός Κήπος: Η εμπνευσμένη παράσταση-διαδρομή του Θοδωρή Γκόνη με ελεύθερη είσοδο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένα πολύχρωμο πάρτυ στην Αιόλου με μεξικάνικα φαγητά και latin μουσικές



    ΣΧΟΛΙΑ