• City Stories

    Δωμάτια με θέα στην καρδιά της Φλωρεντίας (pics)

    • NewsRoom


    Πρόκειται για ένα μικρό στολίδι στο κέντρο της πανέμορφης ιταλικής πόλης, ένα εικονικό διαμέρισμα με συγκλονιστική θέα στη θρυλική γέφυρα Ponte Vecchio.

    Το γεγονός, ότι ένα μεγάλο παράθυρο βλέπει σε μία αναγνωρίσιμη θέα, από τις πιο ιδιαίτερες στον κόσμο, και την πόλη της Φλωρεντίας σαν να είναι ζωγραφισμένη από το χέρι διάσημου ζωγράφου να εισβάλει στο living room, κάνει από μόνο του τον χώρο μοναδικό.

    Το αρχιτεκτονικό studio Pierattelli Architetture δημιούργησε αυτή την κομψή κατοικία για μια οικογένεια Iταλών επιχειρηματιών σε ένα location που ξεπερνά κάθε φαντασία.

    Το μεγαλύτερο ατού της είναι φυσικά αυτή η μοναδική θέα, ένα κάδρο μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να απολαμβάνει την απίθανη ομορφιά της πόλης σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς καν να μετακινηθεί.

    Το διαμέρισμα βρίσκεται στην οδό via dei Bardi, στην καρδιά της Φλωρεντίας και περιλαμβάνει 130 τ.μ. σε ένα επίπεδο.

    Το interior design project χαρακτηρίζεται από φινέτσα και άνεση με μια ξεχωριστή ποιότητα που δεν κραυγάζει αλλά λειτουργεί με φυσικό τρόπο, αυταπόδεικτα.

    ipupj8yq.jpeg
    quq40uuw.jpeg

     Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις λεπτομέρειες καθώς και στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των επίπλων, αφού όλα έγιναν χειροποίητα και bespoke ως ειδικές κατασκευές από τοπικούς τεχνίτες, οι οποίοι δίνουν έμφαση στην τελειότητα και τη διακριτική πολυτέλεια.

    Το εσωτερικό της κατοικίας κυριαρχείται από αποχρώσεις του λευκού και μπλε σε διαφορετικούς τόνους που δημιούργησαν στο σύνολο μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και χαλάρωσης. Όσον αφορά στο interior design των δωματίων, υπήρχε στόχος να κινηθούν σε minimal επιλογές, ώστε να αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο εικονικά κομμάτια design που χρησιμοποιήθηκαν.

    rgnbkoeq-uDl4A.jpeg

    Η αληθινή “καρδιά” της κατοικίας όμως βρίσκεται στο άνετο living room που κοιτάζει απευθείας στο ποτάμι. ” Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε έναν χώρο ικανό να συμπληρώσει και να ενώσει το εσωτερικό με το απίθανο εξωτερικό. Έτσι προέκυψε και η προσπάθεια να αναπαράγουμε μία open loggia. Τα δύο κεντρικά παράθυρα διευρύνουν τον εσωτερικό χώρο συνεχίζοντας σε γωνία και στα πλαινά, δημιουργώντας ένα είδους περίγραμμα μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει μια μοναδική και ολοζώντανη εικόνα της πόλης”, λένε οι αρχιτέκτονες Andrea και Claudio Pierattelli.

    Ο χώρος σχεδιάστηκε έτσι, ώστε να βρίσκεται σε διαρκή αρμονία σε συνδυασμό με το φυσικό φως που συμμετέχει ενεργά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το βασικό στοιχείο στο living room είναι επίσης το μπλε, κάτι που αναπαράγεται σε μια σειρά από λεπτομέρειες, από το περίγραμμα στους καναπέδες έως την επιφάνεια της κονσόλας. Μια νότα χρώματος που δημιουργεί ένα ευχάριστο contrast ανάμεσα στα φίνα τελιώματα των επίπλων από ορείχαλκο και στα ζεστά χρώματα του ξύλου και των επίπλων. Ο μεγάλος χώρος του καθιστικού περιλαμβάνει την τραπεζαρία και την κουζίνα. Ένα μακρόστενο τραπέζι του Eero Saarinen της Knoll από τον Δελούδη συνδυάζεται ιδανικά με την κουζίνα της Arclinea και τα κυρίαρχα χρώματα του λευκού και του μπλε.

    fbwvuolw.jpegΤα φίνα υλικά και η ακαταμάχητη κομψότητα των επίπλων αποπνέουν μια σύγχρονη, ραφιναρισμένη αύρα σε κάθε δωμάτιο, που υπογραμμίζεται από εξαιρετικό φωτισμό που υπογράφει η Flos (Δελούδης). To διπλό κρεβάτι με το εντυπωσιακό κεφαλάρι κυριαρχεί στο master bedroom, που συνδέεται με ένα walk-in dressing room. Εδώ οι αποχρώσεις βασίζονται στο λευκό, σε συνδυασμό με neutral τόνους που δημιουργούν ήρεμη ατμόσφαιρα. Για τα μπάνια του σπιτιού επιλέχθηκε ένα γαλακτερό λευκό μάρμαρο με ivory νερά και εντυπωσιακή λάμψη κάτι που δημιουργεί ένα πολύ ιδιαίτερο σοφιστικέ αποτέλεσμα.

    Πηγή: glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διαλέξτε το υπνοδωμάτιο των ονείρων σας και δημιουργήστε το (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα όμορφο εξοχικό στη Μονεμβασιά, που προσφέρει απόλυτη ηρεμία και γαλήνη (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι με αρχοντιά και γαλλική φινέτσα (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ