• City Stories

    Διαχρονική κομψότητα για τον σύγχρονο gentleman

    • NewsRoom
    gentleman


    Τα ρολόγια είναι το κόσμημα του άνδρα, απογειώνοντας το στυλ τους και καθιστώντας τους κομψούς, με μία δόση διαχρονικότητας. Μιλώντας για ρολόγια όμως, θα ήταν μεγάλο λάθος να μην αναφερθούμε στην συλλογή L.U.C του οίκου Chopard, ο οποίος και αποτελεί έναν φόρο τιμής στον ωρολογοποιό Louis-Ulysse Chopard, έναν Ελβετό ο οποίος το 1860 ίδρυσε την εταιρεία που εξακολουθεί να φέρει το όνομα του. Με απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια η συλλογή L.U.C Haute Horlogerie, αποτελεί ένα σύνολο από αριστουργήματα, που σκοπό έχει να ικανοποιήσει τους πιο απαιτητικούς θαυμαστές της, και όχι μόνο.

    picture-4

    Λονδίνο, 12 Οκτωβρίου – Το 1996,  ο  Karl-Friedrich Scheufele, Πρόεδρος της  Chopard, αποφάσισε να ξαναζωντανέψει την κληρονομιά της ωρολογοποιίας του ιδρυτή της εταιρείας  Louis-Ulysse Chopard,  και να ανακτήσει την ωρολογιακή  νομιμότητα της Chopard με την δημιουργία μιας πραγματικής Manufacture ωρολογοποιίας στο μικρό χωριουδάκι του Fleurier.

    picture-5

    Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, αναζητούσε την μηχανική και αισθητική τελειότητα πού είχε ξεκινήσει ο  Louis-Ulysse Chopard.  Η συλλογή  L.U.C  πού φέρει τα αρχικά του ιδρυτή της μάρκας απευθύνεται στους σύγχρονους άνδρες πού επιζητούν  λεπτότητα, ακρίβεια, παραδοσιακή ωρολογιακή πείρα και διακριτική κομψότητα.

    picture-7

    Για να γιορτάσει αυτήν την επέτειο, η  Chopard  παρουσιάζει μια νέα συλλογή L.U.C. πού είναι αφιερωμένη στον gentleman πού ταξιδεύει και περιλαμβάνει ένα μοντέλο GMT και ένα μοντέλο με τις ώρες παγκοσμίως, καί τά δύο σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στα ατελιέ της Chopard Manufacture. O  Karl-Friedrich  επέλεξε την καρδιά του Λονδίνου, χώρο κατεξοχήν για πραγματικούς gentlemen, ως το ιδανικό μέρος για το λανσάρισμα αυτών των ρολογιών.

    picture-6

    Πράγματι, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, ο  Karl-Friedrich Scheufele  υποδέχθηκε πραγματικούς Βρετανούς  gentlemen,  φίλους του Οίκου και φανατικούς φίλους του ρολογιού  για να ανακαλύψουν τα νέα μοντέλα και να δουν την έκθεση “L.U.C – l’Art d’une Manufacture – the creation of a watchmaking legacy”, ένας φόρος τιμής στην δουλειά πού έγινε από την  Chopard Manufacture  στην διάρκεια των 20 τελευταίων ετών.

    c

    Οι celebrities από την άλλη δείχνουν να λατρεύουν τις δημιουργίες της Chopard και όχι άδικα. Τα κοσμήματα του οίκου συμπληρώνουν το look των αστέρων του Hollywood σε κάθε κόκκινο χαλί και από την άλλη ένας γνήσιος gentleman τον οποίο χαρακτηρίζει η διαχρονική κομψότητα πάντα επιλέγει να ολοκληρώσει την εμφάνιση με σμόκιν με ένα ρολόι του διάσημου ελβετικού οίκου. Ο Βρετανός ηθοποιός  Colin Firth, μαζί με την σύζυγό του  Livia,  βρέθηκαν δίπλα στον  Karl-Friedrich Scheufele για την ειδική αυτή εκδήλωση για το λανσάρισμα της νέας σειράς. Ο μουσικός και παραγωγός  Mark Ronson,  το μοντέλο  David Gandy,  ο gentleman οδηγός και φίλος πολλών ετών του οίκου Jacky Ickx μαζί με πολλές προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής του Λονδίνου τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

    picture-3

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μη ντρέπεσαι να ρωτήσεις! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την γκαρνταρόμπα ενός γνήσιου gentleman

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έντεκα websites που κάθε gentleman οφείλει να βάλει στα bookmarks του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανδρικά παπούτσια: τέσσερα μοντέλα που απογειώνουν το στιλ του κάθε άνδρα



    ΣΧΟΛΙΑ