• City Stories

    Covid Art Museum: Το πρώτο ψηφιακό μουσείο με έργα εμπνευσμένα από την πανδημία

    • NewsRoom


    Το πρώτο ψηφιακό μουσείο με έργα τέχνης εμπνευσμένα από την πανδημία με τίτλο «CAM», δηλαδή Covid Art Museum, έφεραν στη ζωή τρεις Ισπανοί art directors.

    Μέσα από τα ανάμεικτα συναισθήματα που μας κατακλύζουν εν καιρώ καραντίνας, καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες αντλούν έμπνευση με το τελικό αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει.

    Εμπνευστές της ιδέας είναι οι Ισπανοί art directors, Emma Calvo, Irene Llorca και José Guerrero, οι οποίοι ξεκίνησαν το πρότζεκτ «CAM».

    Οι τρεις τους εργάζονται στον κλάδο της διαφήμισης και αποφάσισαν να δημιουργήσουν το πρώτο διαδικτυακό μουσείο μέσα από λογαριασμό στο Instagram.

    Μέσα σε περίπου ένα μήνα λειτουργίας, το CAM φιλοξενεί έργα τέχνης από καλλιτέχνες που αποτυπώνουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που βιώνουμε όλοι στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη την υφήλιο.

    Ήδη χιλιάδες άνθρωποι ακολουθούν τον λογαριασμό τους στο Instagram, όπου ανεβαίνουν πίνακες, φωτογραφίες, illustrations, animations και videos.

    Μιλώντας στην ιστοσελίδα Widewalls, οι δημιουργοί του μουσείου δήλωσαν για τους καλλιτέχνες του CAM: «Μέχρι στιγμής έχουμε μετρήσει πάνω από 50 διαφορετικές εθνικότητες».

    Οι ίδιοι τόνισαν πως τα κριτήριά τους για να επιλέγουν τα έργα που τελικά εκτίθενται, αφορούν κυρίως τη σχέση τους με την παρούσα κατάσταση και τη ματιά τους σε αυτή.

    Το μοναδικό αυτό εγχείρημα μπορεί και να μεταφερθεί μελλοντικά σε ένα φυσικό Μουσείο, ωστόσο είναι ακόμη πολύ νωρίς για τους δημιουργούς του να γνωρίζουν τι θα συμβεί μετά το τέλος της πανδημίας.



    ΣΧΟΛΙΑ