ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη κατά Δούκα: Αντί να αναλάβει τις ευθύνες του για τα γκράφιτι κατά του Ισραήλ, κάνει προπαγάνδα
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το Σάββατο, 7 Μαρτίου (ώρες 10:00-11:30), την έκτη διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιτυχημένης δράσης «Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη».
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά κτήρια του 19ου και 20ού αιώνα, τα οποία διατρέχουν τον αστικό ιστό της πόλης. Με σημείο αναφοράς την έκδοση του ΠΙΟΠ Αρχιτεκτονικός οδηγός Αθηνών, του αείμνηστου Διονύση Α. Ζήβα, και τη βοήθεια της ιστορικού Λίλας Πατσιάδου, η περιήγηση διερευνά όψεις της τοπικής αθηναϊκής ιστορίας μέσω της αξιοποίησης πηγών.
Η διαχρονική παρουσίαση των κτηρίων με βιωματικά στοιχεία συμβάλλει στην κατανόηση της έννοιας «μνημείο» και στην ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σημείο συνάντησης το κεντρικό κτήριο του Ιδρύματος, στην Πλάκα (Αγγ. Γέροντα 6).
Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προσυνεννόηση.
Ώρα προσέλευσης: 9:45-9:55
Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (με αποστολή e-mail στο:[email protected]).
Κεντρικό κτήριο ΠΙΟΠ
Αγγέλου Γέροντα 6, 10558 Πλάκα
Τ.: 210 3256922 | www.piop.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Πάνω από 450 οικονομολόγοι στηρίζουν με επιστολή τους την υπό απόλυση από τον Τραμπ Λίζα Κουκ της Fed
- Ερντογάν: Η ειρήνη Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν θα ανοίξει τα σύνορα και θα ενισχύσει το εμπόριο
- Όλγα Κεφαλογιάννη για τον θάνατο του Σπύρου Κοκοτού: Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ποιοτική αναβάθμιση της τουριστικής προσφοράς της χώρας μας
- Klarna: Νέα προσπάθεια εισαγωγής στη Wall Street – Στοχεύει σε κεφάλαια 1,27 δισ. δολ.
