ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το Σάββατο, 7 Μαρτίου (ώρες 10:00-11:30), την έκτη διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιτυχημένης δράσης «Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη».
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά κτήρια του 19ου και 20ού αιώνα, τα οποία διατρέχουν τον αστικό ιστό της πόλης. Με σημείο αναφοράς την έκδοση του ΠΙΟΠ Αρχιτεκτονικός οδηγός Αθηνών, του αείμνηστου Διονύση Α. Ζήβα, και τη βοήθεια της ιστορικού Λίλας Πατσιάδου, η περιήγηση διερευνά όψεις της τοπικής αθηναϊκής ιστορίας μέσω της αξιοποίησης πηγών.
Η διαχρονική παρουσίαση των κτηρίων με βιωματικά στοιχεία συμβάλλει στην κατανόηση της έννοιας «μνημείο» και στην ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σημείο συνάντησης το κεντρικό κτήριο του Ιδρύματος, στην Πλάκα (Αγγ. Γέροντα 6).
Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προσυνεννόηση.
Ώρα προσέλευσης: 9:45-9:55
Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (με αποστολή e-mail στο:[email protected]).
Κεντρικό κτήριο ΠΙΟΠ
Αγγέλου Γέροντα 6, 10558 Πλάκα
Τ.: 210 3256922 | www.piop.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κικίλιας: Ταυτοποιήθηκαν και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε μέλη του κυκλώματος διακινητών της τραγωδίας στη Χίο
- NASA: Αναδιαμόρφωση του προγράμματος Artemis για την επιστροφή στη Σελήνη – Ακυρώνει αναβάθμιση από τη Boeing
- ΔΑΑ: Συλλυπητήρια για τον θάνατο της 67χρονη ΑμεΑ – Έρευνα από τις αρμόδιες αρχές
- Τραμπ για Ιράν: Δεν θέλω στρατιωτική βία, αλλά μερικές φορές πρέπει
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.