• Architecture & Design

    Villa Angsana στην Κέρκυρα

    Villa Angsana στην Κέρκυρα

    Villa Angsana στην Κέρκυρα


    Μέρος του A n g s a n a, αυτής της βίλας δύο επιπέδων με εκπληκτική θέα στο Ιόνιο πέλαγος, βρίσκεται στην κορυφή του λόφου με θέα σε όλη την ιδιοκτησία.

    Όπως με τα περισσότερα από τα έργα του boutique interior design agency Studio Bonarchi (και του ανθρώπου πίσω από αυτό, του Vangelis Bonios, που γνωρίσαμε μέσα από τη δουλειά του για το Τhe Met και το Astir Palace Hotel), που βασίζονται σε τοποθεσίες με ισχυρή παραδοσιακή ταυτότητα, η πρόκληση
    ήταν να δημιουργηθεί ένα καλλιτεχνικό λεξιλόγιο που να παραμένει πιστό στην αρχιτεκτονική και τους εσωτερικούς χώρους του Ιονίου, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει ορισμένους σύγχρονους συνειρμούς.

    Η βίλα αποτελείται από τρία ξεχωριστά υπνοδωμάτια (με τα δικά τους ιδιωτικά μπάνια), ένα κεντρικό σαλόνι και έναν χώρο κουζίνας. Η λευκή οροφή με ξύλινα
    δοκάρια και το πέτρινο δάπεδο που βρίσκουμε σε αυτά, είναι δύο έντονες εννοιολογικές χειρονομίες που θυμίζουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού.

    Περιτριγυρισμένα από αυτά τα στοιχεία, μια επιλογή από σύγχρονα ξύλινα έπιπλα, ειδικά κατασκευασμένα στοιχεία φωτισμού και έργα τέχνης δημιουργούν ένα κράμα αυθεντικότητας και κομψότητας.

    Ενώ ταυτόχρονα οι φυσικές επενδύσεις από ρατάν, οι σκούρες ορειχάλκινες λεπτομέρειες και τα λινά υφάσματα προσθέτουν ζεστασιά και γαλήνη.

    //

    http://studiobonarchi.com/
    Φωτογραφίες: Vangelis Paterakis & Studio Bonarchi

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ