• Architecture & Design

    Monopoly: Το δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι «ζωντανεύει» στο Λονδίνο

    • Μαρία Μπότη


    Η Monopoly είναι αναμφίβολα το αγαπημένο επιτραπέζιο παιχνίδι μικρών και μεγάλων!

    Πώς θα ήταν εάν μπορούσαμε να περιηγηθούμε σε ένα life-size ταμπλό και να ζήσουμε αυτή την μοναδική εμπειρία;

    Η Life-Sized Monopoly που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες της στο Λονδίνο, υπόσχεται διασκέδαση αφού ξεχειλίζει ψυχαγωγία, ανατροπές και ίντριγκα!

    Ο «παράδεισος» αυτός βρίσκεται στο Tottenham Court Road και στεγάζεται σε έναν τριώροφο χώρο.

    Παράλληλα, ο χώρος φιλοξενεί ένα θεματικό εστιατόριο «The Top Hat» και ένα κατάστημα που πουλάει διάφορα είδη σχετικά με τη Monopoly.

    Φυσικά, σε όλα αυτά κεντρικό πρόσωπο είναι ο Rich Uncle Pennybags, ο γλυκύτατος κύριος με το μουστάκι και το καπέλο που βλέπουμε σε κάθε κουτί της Monopoly.

    Εκείνος καλωσορίζει τους παίκτες στο παιχνίδι και τους συστήνει τους συμπαίκτες τους και τις αντίπαλες ομάδες.

    Μετά από μια σύντομη ενημέρωση και επεξήγηση των κανόνων, οι παίκτες μεταφέρονται στον επάνω όροφο και προετοιμάζονται για την έναρξη του παιχνιδιού!

    Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που γίνεται πραγματικότητα, προσφέρει την ευκαιρία να περπατήσουν γύρω από το ταμπλό και να δημιουργήσουν την «αυτοκρατορία» ιδιοκτησίας των ονείρων τους.

    Είναι το πρώτο τέτοιου είδους παιχνίδι στον κόσμο και ο μοναδικός στόχος είναι φυσικά η νίκη!

    Λαμβάνοντας ως έμπνευση το ταμπλό της Monopoly, η δημιουργική ομάδα έχει μετατρέψει το χώρο σε διάφορα escape rooms, όπου οι παίκτες συμμετέχουν σε διάφορες προκλήσεις, όπως η οικοδόμηση ορόσημων του Λονδίνου, η επίλυση μυστηρίων δολοφονίας ή η διοργάνωση μιας ληστείας.

    Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές πίστες Luxury, City, Classic και Classic Own It All, ενώ μπορούν να λάβουν μέρος έως και 24 άτομα, χωρισμένα σε τέσσερις ομάδες.

    Οι παίκτες θα βιώσουν την ικανοποίηση να περάσουν από την Αφετηρία ή να πάρουν μία Chance Card, την γκρίνια να μπουν στην φυλακή ή την υποχρέωση να πληρώσουν. Και όλα αυτά μέσα σε 80 λεπτά!

    Ολοκληρώνοντας αυτές τις προκλήσεις, οι παίκτες ανταμείβονται με χρήματα και ακίνητα, προκειμένου να φτάσουν ολοένα και πιο κοντά στο στόχο τους και να βγουν νικητές!

    Δεν διαφέρει, λοιπόν, σε τίποτα ως προς τη πλοκή του κανονικού επιτραπέζιου παιχνιδιού, οι παίκτες μπορούν να προχωρήσουν πολύ μπροστά, αρκεί όμως να μην βρεθούν στη φυλακή…

    Με πληροφορίες και φωτογραφίες από: monopolylifesized.com, tripadvisor.com, instagram.com/monopolylifesized

    Διαβάστε επίσης:

    Το Αιγαίο πλημμυρίζει τη Βαλένθια

    Toys for boys

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ