• Architecture & Design

    Lucida in Cairo: Το νέο γαστρονομικό hotspot που αναμένεται να «σκίσει» στα διεθνή βραβεία architecture & interior design της χρονιάς


    Η “Lucida”, πνευματικό τέκνο των restaurateurs Ahmed Beltagy και Fady Iskander, βρίσκεται στο Bauhaus-esque Arkan Plaza του Δυτικού Καΐρου («σπίτι» για μερικά από τα πιο διάσημα γαστρονομικά concepts της πόλης).

    Το νέο γαστρονομικό hotspot, το οποίο σερβίρει ευρηματικά πιάτα με την υπογραφή του Σαρδηνού σεφ Τζόρτζιο Ντιάνα, αναμένεται να «σκίσει» στα διεθνή βραβεία architecture & interior design της χρονιάς.

    Αιχμή του δόρατος στους τολμηρούς εσωτερικούς χώρους, η αρχιτέκτονας Shahira Fahmy συνεργάστηκε με αρκετούς Αιγύπτιους τεχνίτες στο έργο, συμπεριλαμβανομένου του Fel Warsha Studio του Καΐρου, το οποίο δημιούργησε την επική κυματοειδή δομή από φύλλα φοίνικα που πλαισιώνει ανεπανάληπτα τον χώρο. Πλέκει το αφήγημα του χώρου λοξά, ανάμεσα στην τραπεζαρία, το μπαρ και το σαλόνι, καταλήγοντας στη βεράντα του τελευταίου ορόφου.

    «Συνήθως δουλεύω με τοπικά υλικά στα έργα μου για να εκφράσω μέσα από αυτά μια…νέα γλώσσα», λέει η Fahmy. «Εν προκειμένω, πολλά από τα φινιρίσματα που χρησιμοποιήθηκαν έγιναν στο χέρι στο Κάιρο – από υφάσματα και επενδύσεις τοίχων, μέχρι αρχιτεκτονικά στοιχεία. Χρειάστηκε πολύς πειραματισμός».

    Η βιωσιμότητα ήταν, άλλωστε, που οδήγησε στην επιλογή της συγκεκριμένης παλέτας υλικών της Fahmy για το “Lucida”: έτσι, οι τοίχοι και οι επιφάνειες από τερακότα λειτουργούν ως ροζ φόντο για την υψηλή κουζίνα του σεφ Giorgio σε πιάτα της ανατολικής Μεσογείου.

    Εστιατόριο Lucida, Κάιρο

    Εστιατόριο Lucida, Κάιρο

    Εστιατόριο Lucida, Κάιρο

    Εστιατόριο Lucida, Κάιρο

    Εστιατόριο Lucida, Κάιρο//

    Photography: Nour El Refai

    Lucida Egypt

    https://www.sfahmy.com/

    Διαβάστε επίσης

    WATERLOO STREET: Το mini size που σάρωσε τα φετινά βραβεία Αρχιτεκτονικής

    Lofos House by Block722

    Roman Holiday: Η Patricia Urquiola μετατρέπει ένα ιστορικό palazzo της Ρώμης σε ξενοδοχείο



    ΣΧΟΛΙΑ