• Architecture & Design

    Ένα πρωτότυπο συγκρότημα κατοικιών σε σχήμα πεταλούδας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα (pics & video)

    • NewsRoom
    Ένα πρωτότυπο συγκρότημα κατοικιών σε σχήμα πεταλούδας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα (pics & video)


    Ένα συγκρότημα κατοικιών σε σχήμα πεταλούδας, μια πρωτότυπη πρόταση από το αρχιτεκτονικό γραφείο 314 Architecture Studio, δεσπόζει στη Βουλιαγμένη.

    Μια σειρά οργανικών καμπυλών σχηματίζουν ένα μοναδικό συγκρότημα κατοικιών, το οποίο αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά, ανεξάρτητα διαμερίσματα, όλα με υπόγειο και ταράτσα.

    Η σχεδίαση που εμπνεύστηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο 314 Architecture Studio είναι εμπνευσμένη από την πεταλούδα, τα φτερά της οποίας απλώνονται προς τα έξω – από τα οικήματα προς τον κήπο. Τα «φτερά», στην προκειμένη περίπτωση, δημιουργούν σκιά στο ισόγειο, αλλά και ανοιχτές βεράντες στον τελευταίο όροφο, όπου οι ένοικοι μπορούν να απολαύσουν ανενόχλητα τη μοναδική θέα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

    Επιπλέον, τα φτερά λυγίζουν με τέτοιον τρόπο που παρέχουν ιδιωτικότητα. Ακόμη, έχουν χρησιμοποιηθεί αντίθετα μεταξύ τους υλικά προκειμένου να ενισχύσουν την αλληλεπίδραση των ενοίκων με την κατασκευή. Για παράδειγμα, η γυαλάδα του U-glass συνδυάζεται με το ματ εφέ του λευκού τσιμέντου, που έχει επιλεγεί για τους τοίχους, τα πατώματα και τα ταβάνια.

    Επίσης, γύρω από το ακίνητο έχουν τοποθετηθεί πέτρες, προσθέτοντας ένα γήινο στοιχείο στην όλη σύνθεση, με τις πιο ογκώδεις να κρύβουν δομικά στοιχεία και τα γυάλινα πάνελ, ώστε να είναι σε κοινή θέα μόνο τα όμορφα, αισθητικά, στοιχεία.

    Ο περιβάλλον χώρος είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να συμπληρώνει τη σύνθεση, με τεχνητές λίμνες να αντικατοπτρίζουν το οργανικό σχήμα της πεταλούδας και τη βλάστηση, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια αίσθηση απομόνωσης και ηρεμίας.

    Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι πάνω από τις λίμνες και τα φυτά περνούν αιωρούμενα μονοπάτια, τα οποία συνδέουν μεταξύ τους τα μπαλκόνια του ισογείου, προσφέροντας έτσι μία εναλλακτική διαδρομή, πιο κοντά στη φύση.

    Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

    Διαβάστε επίσης:

    Magna Grecia: H ειδυλλιακή κατοικία στην Κέρκυρα που πωλείται προς 21,5 εκατ.! (35 pics)

    Αυτό είναι το ελληνικό ξενοδοχείο που είναι υποψήφιο στα βραβεία του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής (pics)

    Ένα αβγό, ένα κουτί μπύρας, ένας σκουπιδοτενεκές: Αυτά είναι τα 10 πιο παράξενα σπίτια στον κόσμο (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ