• Architecture & Design

    Elor House στα Χανιά: Ωδή στο άχρονο design


    Η Σοφία Μαυρουδή και ο Αντώνης Χουδαλάκης μετέτρεψαν ένα οθωμανικό κτίσμα των αρχών του 20ού αιώνα στην παλαιά πόλη των Χανίων σε μια εκλεπτυσμένη εμπειρία φιλοξενίας.

    Η επιμελήτρια τέχνης Σοφία Μαυρουδή και ο καλλιτέχνης Αντώνης Χουδαλάκης μετέτρεψαν ένα οθωμανικό κτίσμα των αρχών του 20ού αιώνα στη γειτονιά Κουμ Καπί της παλαιάς πόλης Χανίων στο Elor House – μια εκλεπτυσμένη, εξαιρετικά προσωπική εμπειρία φιλοξενίας.

    Να σημειωθεί πως το εν λόγω κτίσμα αποτελούσε την κατοικία του Νίκου Τσεπέτη – ιδρυτή του Ammos Hotel, ενός από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της χώρας – για 15 χρόνια.  Πριν βυθιστεί στη δίνη μιας επταετούς περιόδου αχρησίας που με τίποτε δεν προλόγιζε τη νέα του ταυτότητα ως Elor House.

    Εδώ κυριαρχούν οι κομψές αντιθέσεις: η πέτρα συναντά το σκυρόδεμα, την τσιμεντοκονία και το ξύλο με τις λείες, σχεδόν ντελικάτες υφές να διαδέχονται τις αδρές και άγριες.

    Εξεζητημένα έπιπλα και πρωτότυπα έργα τέχνης από την προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη προσδίδουν έναν σχεδόν παιχνιδιάρικο χαρακτήρα στο χώρο και κάνουν την εμπειρία διαμονής μοναδική.

    Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει το πορτρέτο του Νίκου Τσεπέτη σε παιδική ηλικία, από το μακρινό 1973, το οποίο κοσμεί την κουζίνα, ενώ η ηλιόλουστη αυλή του τελευταίου ορόφου της κατοικίας φιλοξενεί έναν κατακόρυφο πράσινο κήπο πυκνής βλάστησης, δια χειρός Γιάννη Ζακυνθινάκη, κηπουρού του ξενοδοχείου Ammos.

    Δείτε φωτογραφίες:

    //

    Original architecture: Alexia Mylonogiannis

    Renovation: Sofia Mavroudis, Antonis Choudalakis

    Photography: Heidi Lerkenfeldt

    //

    Interior design:  Sofia Mavroudis & Antonis Choudalakis Original architecture: Alexia Mylonogiannis
Photography:  Heidi Lerkenfeldt

    Διαβάστε επίσης:

    Έκρηξη τέχνης!

    Τάμα στη Μύκονο



    ΣΧΟΛΙΑ