• City Stories

    Αναβάλλεται το Coachella Festival

    • NewsRoom


    Την αναβολή της διεξαγωγής του Coachella Valley Music and Arts Festival ανακοίνωσαν οι διοργανωτές λόγω κορονοϊού.

    Το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο φεστιβάλ της Αμερικής αναγκάζεται να μετατεθεί για το φθινόπωρο. Όπως ανακοινώθηκε εξαιτίας 6 κρουσμάτων του νέου ιού, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν στην Coachella Valley, το Coachella θα γίνει τα Σαββατοκύριακα 9-11 και 16-18 Οκτωβρίου.

    Η εταιρεία παραγωγής Goldenvoice επισημαίνει ότι θέτει ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία του κοινού, των καλλιτεχνών και όλων όσων εμπλέκονται με τη διοργάνωση του μεγάλου event.

    Το Coachella ήταν προγραμματισμένο για τις 10-12 και 17-19 Απριλίου με lineup τους Travis Scott, Frank Ocean και ένα reunion των Rage Against the Machine, μαζί με δεκάδες ακόμη καλλιτέχνες.

    Παρά το γεγονός ότι το φεστιβάλ δεν ακυρώθηκε εντελώς, η αναβολή του Coachella θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στην ετήσια μουσική σεζόν, καθώς από το 1999 που ξεκίνησε, προσελκύει κάθε χρόνο 125.000 άτομα την ημέρα, κυριαρχώντας στην κατηγορία του και επιφέροντας έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Την τελευταία εβδομάδα, η μουσική βιομηχανία έχει «γονατίσει» εν αναμονή των διάφορων ξαφνικών αλλαγών λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Παράγοντες σε μεγάλες εταιρίες και πρακτορεία, μεταξύ άλλων οι Live Nation, AEG, WME, Creative Artists Agency και Paradigm, έχουν δημιουργήσει μια «ομάδα κρούσης» για να μοιράζονται πληροφορίες και να βρουν τρόπους να διαχειριστούν τα προβλήματα που προκύπτουν.



    ΣΧΟΛΙΑ