• City Stories

    Αλλάζει η εικόνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα – Η μεγαλύτερη μαρίνα της Ν/Α Μεσογείου

    • NewsRoom


    Αέρας ανανέωσης στη μαρίνα Αλίμου που μετά την ολοκλήρωση των σχετικών έργων φιλοδοξεί να αποτελέσει τη μεγαλύτερη μαρίνα της Ν/Α Ευρώπης.

    Εκτιμάται ότι οι αλλαγές θα φέρουν μεγάλα «μπόνους» για την τοπική κοινωνία, καθώς μελέτες δείχνουν ότι για κάθε 100 θέσεις ελλιμενισμού δημιουργούνται 4,4 άμεσες θέσεις εργασίας και άλλες 100 έμμεσες εντός και στην ευρύτερη περιοχή της μαρίνας».

    Σήμερα ο Διαγωνισμός για τη Μαρίνα Αλίμου είναι σε τελικό στάδιο, έχουν υποβληθεί οι προσφορές και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου 2019, με την ανάδειξη του πλειοδότη, έπειτα από e-auction (ηλεκτρονικός διαγωνισμός). Υποψήφιοι είναι 3 μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα.

    Η Μαρίνα Αλίμου αποτελεί τη μεγαλύτερη Μαρίνα στην Ελλάδα, και από τις μεγαλύτερες της ΝΑ Μεσογείου. Έχει 210 στρέμματα χερσαία ζώνη και πάνω από 1000 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών.

    Π δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, δηλώνει για το μεγάλο έργο που πρόκειται να αλλάξει την εικόνα της πόλης:

    «Ο Δήμος Αλίμου αποβλέπει στην ανάδειξη και εγκατάσταση του επενδυτή το ταχύτερο δυνατόν και στην αποτελεσματική συνεργασία μαζί του, ώστε η Μαρίνα Αλίμου να αναδειχθεί σε πόλο προσέλκυσης ποιοτικού τουρισμού, αλλά και επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή.

    Έχοντας το θετικό προηγούμενο της ανάπλασης και λειτουργίας της Μαρίνας Φλοίσβου από ιδιώτη επενδυτή, ο Δήμος Αλίμου στοχεύει στο να αποκτήσει ένα τουλάχιστον εξίσου καλαίσθητο και λειτουργικό επίνειο»

    Τα ζητήματα που ενδιέφεραν τον Δήμο και συμπεριλαμβάνονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας συνοπτικά είναι: α) Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου παραμένει μέσα στη Μαρίνα και δεν γκρεμίζεται, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

    Αναθεωρήθηκε η ΜΠΕ, ώστε να προβλέπεται η λειτουργία του Κολυμβητηρίου εντός Μαρίνας, και υπεγράφη σύμβαση μεταξύ ΕΤΑΔ ΑΕ-Δήμου Αλίμου για να εξακολουθήσει η χρήση του Κολυμβητηρίου από τον Δήμο και μετά την επένδυση, β) Ο Δήμος Αλίμου θα εισπράττει ανταποδοτικά τέλη από τον παραχωρησιούχο, γ) Ο παραχωρησιούχος θα κατασκευάσει με δαπάνες του κτίριο 200 τ.μ. τουλάχιστον, το οποίο θα παραδοθεί στον Δήμο Αλίμου για πολιτιστικές χρήσεις (στέγαση Δημοτικής Πινακοθήκης κ.α.)».

    Δείτε βίντεο που δημοσιεύει το notia.gr:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η νέα παραλιακή στον Φαληρικό Όρμο! (video – pics)



    ΣΧΟΛΙΑ