• City Stories

    9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες” στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

    • NewsRoom


    Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες” θα ανοίξει για 9η συνεχόμενη χρονιά τις πύλες του στις 4 Οκτωβρίου. Θα διεξαχθεί στην Κόρινθο (Cineplex Floisvos 4-10/10), την Αθήνα (Ταινιοθήκη Ελλάδος 8-10/10) και το Ναύπλιο (Θέατρο Τριανόν 11-13/10) μέχρι τις 13 Οκτωβρίου. Έτσι δίνεται μια νέα ευκαιρία σε κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν το έργο τους στο ελληνικό κοινό.

    Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνουν προβολές ταινιών μεγάλου μήκους απ’ όλο τον κόσμο στην κατηγορία ταινιών “Γέφυρες – Παγκόσμιος Κινηματογράφος”. Στο τέλος θα απονεμηθούν στο Ναύπλιο (13/10) τα βραβεία “Πήγασος” (σκηνοθεσίας, σεναρίου, μουσικής, σκηνικών/ κοστουμιών, α’ και β’ ανδρικού και γυναικείου ρόλου κ.ά.), αλλά και ένα ειδικό βραβείο σε ταινία γυναίκας σκηνοθέτιδας ή/και παραγωγού. Την τιμητική τους έχουν οι ταινίες για τους πρόσφυγες στη θεματική κατηγορία “Ο Άλλος”.

    Το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει και φέτος ταινίες από σκηνοθέτες της διασποράς στο “Nόστιμον Ήμαρ”. Θα παρουσιάσει ταινίες από γυναίκα σκηνοθέτιδα ή παραγωγό. Εγκαινιάζει μια νέα κατηγορία ταινιών: “50/50” με συντελεστές 50% άνδρες και 50% γυναίκες. Μία από τις καινοτομίες στο επίσημο πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ είναι ότι υπάρχουν ισάριθμες ταινίες ανδρών και γυναικών σκηνοθετών ή/και παραγωγών.

    Το Φεστιβάλ έτσι διαμορφώνει αρμονία και ισορροπία στους συμμετέχοντες και στις ιδέες που παρουσιάζονται. Στους χώρους προβολής ταινιών προστίθεται φέτος η φιλόξενη κι ατμοσφαιρική κινηματογραφική αίθουσα Β’ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στην Αθήνα, στις 8-10 Οκτωβρίου.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από τις κινηματογραφικές προβολές, σεμινάριο/ masterclass με θέμα: “Η Τεχνική της Υποκριτικής από το Γύρισμα στο Μοντάζ” με την Ε. Χρονοπούλου, καθώς και συναυλίες με τη Χριστίνα Γκόλια και τοπικά σχήματα.

    Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ είναι Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Κορινθίων και του Δήμου Ναυπλιέων.

    Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 1st Athens Curry Street Food Festival: Ένα γαστρονομικό ταξίδι σε εξωτικές γεύσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξι προβολές ταινιών για να παρακολουθήσετε δωρεάν αυτές τις μέρες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το εντυπωσιακό φεστιβάλ βινυλίου έρχεται στην Τεχνόπολη για τρεις μέρες!



    ΣΧΟΛΙΑ