• City Stories

    4+2 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    σινεμά


    Ψάξαμε και βρήκαμε έξι προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο, σε διάφορα μέρη της Αθήνας. Πρόκειται για ταινίες που προβάλλονται στα πλαίσια αφιερωμάτων και πολιτιστικών δράσεων, ενώ σε αυτές συμπεριλαμβάνονται τέσσερις ελληνόφωνες και ξενόγλωσσες ταινίες, καθώς και δύο παιδικές για όσους αρέσκονται στο…οικογενειακό σινεμά! Επιλέξτε αυτήν που ταιριάζει στο κινηματογραφικό σας γούστο και απολαύστε την. Καλή θέαση!

    Η Ρόζα της Σμύρνης

    1. “Η Ρόζα της Σμύρνης” στο NOVACINEMA ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ

    Στο πλαίσιο του «CINE-παφές – Συνομιλίες με την 7η τέχνη», μιας πρωτοβουλίας του Δήμου Αμαρουσίου με δωρεάν προβολές ελληνικών ταινιών στο NOVACINEMA ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ, θα προβληθεί η σπουδαία ταινία που έκανε αίσθηση στον κινηματογραφικό χώρο “Η Ρόζα της Σμύρνης”.

    Πρόκειται για μια δραματική ταινία του Γιώργου Κορδέλλα (σκηνοθέτης) με τους εξής πρωταγωνιστές: Τάσος Νούσιας, Ευγενία Δημητροπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιούλικα Σκαφίδα. Στην Αθήνα του 1987 ο Δημήτρης ετοιμάζει μια έκθεση πάνω στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων της Σμύρνης και, ψάχνοντας, ανακαλύπτει σε ένα τούρκικο παλιατζίδικο ένα ματωμένο νυφικό. Αναζητώντας την ιστορία του, καταλήγει στη Ρόζα, μια γηραιά κυρία που ζει με την εγγονή της και δεν θέλει να μοιραστεί με κανέναν το παρελθόν της.

    Την ταινία θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Γιώργος Κορδέλας.

    Πότε:
    Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017
    20.00

    Πού:
    NOVACINEMA ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ
    Λεωφόρος Κηφισίας 215, Μαρούσι

    Πληροφορίες

    Ο Χριστός σταμάτησε στο Έμπολι

    2. “Ο Χριστός σταμάτησε στο Έμπολι” στο Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς»

    Στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο, από την Κινηματογραφική Λέσχη Περιστερίου.

    Πρόκειται για ιταλική ταινία του 1979 σε σκηνοθεσία Φραντσέσκο Ρόζι με τους: Τζιάν Μαρία Βολοντέ, Ειρήνη Παππά, Λέα Μασάρι, Αλέν Κινί. Παρουσιάζει τη ζωή του Ιταλού συγγραφέα Κάρλο Λέβι σ’ ένα χωριό της Λουκανίας, όπου είχε εξοριστεί το 1935 από το καθεστώς του Μουσολίνι.

    Πότε:
    Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017
    20.00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
    Βασιλικών 6, Περιστέρι

    Πληροφορίες

    Minute Bodies

    3. “Minute Bodies: The Intimate World of F. Percy Smith” στο Exile Room

    Μπορεί το φυσιοδιφικό ντοκιμαντέρ να μετατραπεί σε αληθινό έργο τέχνης; Το Exile Room αναλαμβάνει να σας συστήσει δύο από τους πρωτοπόρους κινηματογραφιστές του είδους, που μετέτρεψαν χταπόδια, γαρίδες και αόρατους μικροοργανισμούς σε πρωταγωνιστές μιας καλειδοσκοπικής ονειροφαντασίας.

    Ένας στοχαστικός, καθηλωτικός φόρος τιμής στο εκπληκτικό έργο και τα επιτεύγματα του φυσιοδίφη, εφευρέτη και πρωτοπόρου κινηματογραφιστή F. Percy Smith. Ο Smith εργάστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, αναπτύσσοντας διάφορες κινηματογραφικές και μικρο-φωτογραφικές τεχνικές προκειμένου να αιχμαλωτίσει τα μυστικά της φύσης εν δράσει. Δουλεύοντας από διάφορες δημόσιες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων του Βασιλικού Ναυτικού και της British Instructional Films, ο Smith υπήρξε εξαιρετικά παραγωγικός και δυναμικός, συχνά σκηνοθετώντας πολλές ταινίες ταυτόχρονα, σε μια αφοσιωμένη αποστολή να εξερευνήσει και να συλλάβει τις πιο κρυφές πτυχές του φυσικού κόσμου γύρω μας.

    Σκηνοθετημένο από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα των Tindersticks, Stuart A. Staples, στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα, το «Minute Bodies» αποτελεί μια νέα ανάγνωση του έργου του, που συνδυάζει πρωτότυπο υλικό του Smith με ένα καινούργιο, σύγχρονο σάουντρακ από το λατρεμένο συγκρότημα, προκειμένου να δημιουργήσει ένα υπνωτιστικό, εξωγήινο και συνάμα οικείο ονειρικό τοπίο που επαναφέρει αυτή την πρωτόγνωρη αίσθηση του θαυμαστού που πρέπει να ένιωσε ο Smith όταν κρυφοκοίταξε μέσα από τους φακούς του και βυθίστηκε για πρώτη φορά σε αυτούς τους αινιγματικούς μικροσκοπικούς κόσμους.

    Πότε:
    Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017
    21.00

    Πού:
    Exile Room
    Αθηνάς 12 – 3ος όροφος, Μοναστηράκι

    Πληροφορίες

    Ο αόρατος

    4. “Ο αόρατος” στο Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς»

    Στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Ελληνικό Κινηματογράφο.

    Πρόκειται για την ταινία-έκπληξη του Δημήτρη Αθανίτη με πρωταγωνιστές τους: Γιάννη Στάνκογλου, Μενέλαο Χαζαράκη, Κόρα Καρβούνη, Εύα Στυλάντερ, Βιργινία Ταμπαροπούλου. Η ιστορία της ταινίας έχει ως εξής: Ο Άρης είναι ένας μοναχικός 35άρης, χωρισμένος, που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο. Όταν απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος, καθώς νιώθει θύμα μιας ακραίας αδικίας. Όμως ο Άρης δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του και τον εξάχρονο γιο του…

    Πότε:
    Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017
    20.30

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
    Βασιλικών 6, Περιστέρι

    Πληροφορίες

    Επικίνδυνες ψαρικές παοστολές

    5. “Επικίνδυνες ψαρικές αποστολές” στη Δημοτική Βορέειο Βιβλιοθήκη

    Στον Παιδικό Κινηματογράφο για τη ψυχαγωγία των παιδιών αφιερώνει το μήνα Δεκέμβριο η Δημοτική Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου. Με ελεύθερη είσοδο οι μικροί μας φίλοι μπορούν να απολαύσουν αγαπημένους ήρωες, που θα τους χαρίσουν αβίαστα το γέλιο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  (Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210 – 6147181)

    Το καρχαριάκι Παπ ανακαλύπτει υφάλους με πολύτιμα αβγά που κλέβουν οι άνθρωποι, τους οποίους αποφασίζει να εκδικηθεί.

    Πότε:
    Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017
    17.00 – 19.00

    Πού:
    Δημοτική Βορέειος Βιβλιοθήκη
    Στέφανου Δραγούμη 9, Μαρούσι

    Πληροφορίες

    τοσοδούλικα -ταινία

    6. “Τοσοδούλικα: Η Κοιλάδα των Χαμένων Μυρμηγκιών” στη Δημοτική Βορέειο Βιβλιοθήκη

    Στον Παιδικό Κινηματογράφο για τη ψυχαγωγία των παιδιών αφιερώνει το μήνα Δεκέμβριο η Δημοτική Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου. Με ελεύθερη είσοδο οι μικροί μας φίλοι μπορούν να απολαύσουν αγαπημένους ήρωες, που θα τους χαρίσουν αβίαστα το γέλιο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  (Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210 – 6147181)

    Σε ένα μικρό ξέφωτο, τα απομεινάρια ενός πικνίκ θα γίνουν η αιτία για τον πόλεμο που θα ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο μυρμηγκοφυλές. Μια γενναία πασχαλίτσα που θα εμπλακεί άθελά της θα βοηθήσει τα καλοσυνάτα μαύρα μυρμήγκια να σώσουν τη φωλιά τους από την επίθεση των αδίστακτων κόκκινων μυρμηγκιών.

    Πότε:
    Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017
    16.00 – 18.00

    Πού:
    Δημοτική Βορέειος Βιβλιοθήκη
    Στέφανου Δραγούμη 9, Μαρούσι

    Πληροφορίες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: CINE-παφές: Τέσσερις δωρεάν προβολές πρόσφατων ελληνικών ταινιών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  The Christmas Factory: Τα παραμύθια γίνονται πραγματικότητα στην Τεχνόπολη!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κερδίστε τέσσερις διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Το Όνειρο ενός Γελοίου»



    ΣΧΟΛΙΑ