• City Stories

    4+1 ιδανικοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα για να αποδράσετε το σαββατοκύριακο


    Μπορεί να έχουμε μπει πλέον για τα καλά στη νέα σεζόν και ο καιρός να είναι άστατος, οι αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα όμως είναι κάτι στο οποίο δεν μπορούμε να αντισταθούμε. Και το φθινόπωρο είναι η ιδανική περίοδος για μικρές αποδράσεις από την πόλη, αφού ο καιρός είναι ακόμη σχετικά ευνοϊκός και με μια ελαφριά βαλίτσα μπορείτε να εξερευνήσετε προορισμούς κοντά σας που δεν θα φανταζόσασταν ότι μπορούν να σας συνεπάρουν.

    Παρακάτω θα πάρετε έμπνευση για μερικούς από τους καλύτερους προορισμούς, μόνο μια ανάσα από την Αθήνα, για ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο.

    Καλάβρυτα

    Πλαγιές γεμάτες έλατα, το απόκρημνο φαράγγι του Βουραϊκού, το χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού, η μονή της Αγίας Λαύρας και το εντυπωσιακό Μέγα Σπήλαιο είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που καθιστούν τα Καλάβρυτα τον ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τις φθινοπωρινές αποδράσεις, τη φύση, την ιστορία και τα σπορ βουνού.

    Οι ορεινοί ξενώνες, το καλό φαγητό, το σπήλαιο των Λιμνών με τις δεκατρείς υπόγειες λίμνες του και το πλατανόδασος στο Πλανητέρο θα σας μαγέψουν. Το καλύτερο; Μια ανάσα από την Αθήνα.

    Βόλος

    Αποτέλεσμα εικόνας για Βολος

    Λίγο πιο μακριά από την Αθήνα, ωστόσο με 3 ώρες οδήγησης είστε εκεί και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Ο Βόλος, μια πόλη φιλόξενη, ανοιχτή, γοητευτική,που απλώνεται στα πόδια του Πηλίου αγκαλιάζοντας τον Παγασητικό κόλπο. Η αίσθηση που θα σας αφήσει δεν ξεχνιέται. Με την κουζίνα σε πρώτο πλάνο, η γεύση από τους μεζέδες στα τσιπουράδικα θα χαραχτεί στη μνήμη σας βαθιά.

    Την ταυτότητα του Βόλου θα την ανακαλύψετε στα βιομηχανικά κτήρια που έγιναν πολυχώροι, μουσεία, εκθεσιακά και εμπορικά κέντρα. Θα τη νιώσετε με μια βόλτα στην παραλία, που είναι γεμάτη κόσμο, τσιπουράδικα, ζαχαροπλαστεία, ιστορικά κτήρια. Μην χάσετε την ευκαιρία.

    Καρπενήσι

    Αποτέλεσμα εικόνας για Καρπενήσι

    Περιπέτειες στο χιονοδρομικό κέντρο, περιήγηση σε παραδοσιακά χωριά, χειμερινά σπορ, αγέρωχα βουνά, ορμητικά ποτάμια, πανέμορφα φαράγγια: Καρπενήσι, παραμυθένιος χειμερινός προορισμός!

    Περπατήστε στους Κορυσχάδες με τα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής σπίτια, γευτείτε την τοπική κουζίνα, που ευωδιάζει στα τραπέζια μπροστά στα αναμμένα τζάκια. Το Καρπενήσι και τα χωριά γύρω του συνιστούν αναμφίβολα έναν ιδανικό φθινοπωρινό προορισμό.

    Παρνασσός

    Αποτέλεσμα εικόνας για παρνασσος

    Χαρακτηρίζεται και ως νεραϊδότοπος αφού διαθέτει άφθονη ομορφιά και έχει συνδεθεί με πολλές ιστορίες από τη μυθολογία.

    Τις πλαγιές του όμορφου βουνού εκτός από πλούσια χλωρίδα στολίζουν και γραφικά ορεινά χωριά που τα τελευταία χρόνια αποτελούν γνωστούς χειμερινούς προορισμούς. Εκτός από τη δημοφιλή Αράχωβα και τους Δελφούς, ξεχωρίζουν επίσης η γραφικότατη Αγόριανη, η Τιθορέα, η Αμφίκλεια (το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής), το Πολύδροσο και η Λιλαία.

    Ναύπακτος

    Σχετική εικόνα

    Ένας προορισμός παντός καιρού, καθώς το χειμώνα μπορείτε να περιηγηθείτε στα κοντινά καταπράσινα χωριά της και το καλοκαίρι να σας φιλοξενήσουν οι πολύ καθαρές παραλίες της. Στη Ναύπακτο θα μαγευτείτε από το Βενετσιάνικο λιμάνι της, ένα από τα πιο γραφικά λιμάνια της χώρας, όπου θα απολαύσετε τον καφέ σας κάτω από τις σκιές των πλάτανων και με θέα τη θάλασσα, περικυκλωμένη από τα ενετικά τείχη, του γνωστού κάστρου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σχεδιάζετε ένα εναλλακτικό ταξίδι; Αυτοί είναι οι 10 ταχύτερα αναπτυσσόμενοι προορισμοί της Ευρώπης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι ιδανικοί προορισμοί στην Ευρώπη για μια φθινοπωρινή απόδραση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρεις όμορφοι προορισμοί στην Ελλάδα, ιδανικοί για φθινοπωρινές αποδράσεις



    ΣΧΟΛΙΑ