• City Stories

    3+1 μουσικές προτάσεις με ελεύθερη είσοδο για το βράδυ της Παρασκευής!


    Αυτή την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018, διάφορες συναυλίες με ελεύθερη είσοδο πραγματοποιούνται σε περιοχές της Αθήνας.

    Τέσσερις ενδιαφέρουσες μουσικές προτάσεις για να περάσετε το βράδυ σας: συναυλία με τη μεγάλη ερμηνεύτρια του ελληνικού τραγουδιού με τη βραχνή φωνή, Φωτεινή Βελεσιώτου, τραγούδια της Λατινικής Αμερικής με τον Alejandro Diaz, συναυλία με το ροκ συγκρότημα Κίτρινα Ποδήλατα στον Πειραιά και ένα ενδιαφέρον jazz φεστιβάλ σε έναν καταπράσινο χώρο.

    Δείτε παρακάτω:

    1. Η Φωτεινή Βελεσιώτου στο Παλαιό Φάληρο

    Φωνή από μάρμαρο. Επιβλητική, λιτή και συνάμα μεγαλειώδης. Ήχος σαν τσεκουριά στην απεραντοσύνη του δάσους. Οξύς και απόλυτος. Μέταλλο ακατέργαστο και ατόφιο, χωρίς στιλπνότητα και φιοριτούρες.

    Η κυρία Φωτεινή Βελεσιώτου, αποτελεί μια “ειδική“ περίπτωση ως φωνή και ως προσωπικότητα στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Η αγαπημένη μας Φωτεινή, παρά την τρομακτική επιτυχία των τελευταίων ετών, παραμένει προσηνής, σεμνή και ανεπιτήδευτη.

    Στον Μπάτη προσέρχεται με μια αγκαλιά τραγούδια, σημαντικά και σπάνια, από εκείνα που τιμούν τους ακροατές και έχουν λόγο ύπαρξης στην δισκογραφία.

    Μαζί με την Φωτεινή Βελεσιώτου εμφανίζεται ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς.

    Ενορχήστρωση-πιάνο- ακορντεόν: Νίκος Παπαναστασίου
    Μπουζούκι-τζουρά-μπαγλαμά: Γιώργος Καραμφιλλής
    Κόντρα μπάσο: Διονύσης Μακρής
    Τύμπανα: Θωμάς Κωστούλας

    Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φαληρικά 2018.

    Πότε:
    Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018
    20.30

    Πού:
    Παραλία Μπάτης
    Λεωφόρος Ποσειδώνος (στο ύψος της συμβολής με την Αχιλλέως), Παλαιό Φάληρο

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    2. Ο Alejandro Diaz στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

    14 μουσικοί από Περού, Βολιβία, Αργεντινή, Κούβα, Μεξικό, Χιλή και Ελλάδα, ανταμώνουν άλλη μια φορά φέτος, για να παίξουν και να τραγουδήσουν επαναστατικά και παραδοσιακά τραγούδια της Λατινικής Αμερικής, συνθέσεις του Χιλιανού Αλεχάντρο Ντίαζ, καθώς και μια μικρή αναφορά σε ελληνικά μουσικά στοιχεία.

    Θα ερμηνευτούν συνθέσεις των : Victor Jara,Violeta Para,Quilapayun, Inti Illimani, Atahualpa Yupanqui, Daniel Viglietti, Patricio Manns, Alejandro Diaz καθώς και τραγούδια του Ισπανικού εμφυλίου.

    Θ ακουστούν παραδοσιακά όργανα (έγχορδα, πνευστά, κρουστά ) απ’ την περιοχή των Άνδεων και της Καραϊβικής, καθώς και σύγχρονα όργανα όπως ,τενόρο Άλτο και σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτο τραβερσο , πιάνο, βιολί ,κοντραμπάσο και ακορντεόν.

    Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018.

    Πότε:
    Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018
    20.30

    Πού:
    Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
    Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία, Χαλάνδρι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.
    Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

    3. Τα Κίτρινα Ποδήλατα στα Λιπάσματα

    Τα ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ανεβαίνουν στην σκηνή του Φεστιβάλ στη Θάλασσα 2018 για ένα εκρηκτικό live την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.

    Το δυναμικό live-rock συγκρότημα, αναλαμβάνει, ως ο κυριότερος εκπρόσωπος της σύγχρονης ελληνικής ροκ σκηνής, να μεταδώσει την ανεξάντλητη ενέργειά του, ενισχύοντας την πεποίθηση πως… «μέσα απ την παρέα που ενώνεται, μέσα απο την μουσική και τα ισχυρά μηνύματά της, μπορούμε όλοι να ανακαλύψουμε μια φωτεινότερη πλευρά του εαυτού μας».

    Τα ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, οι Αλέξανδρος και Γιώργος Παντελιάς, στην πιο δημιουργική περίοδο της 18ετούς πορείας τους, μετά και την κυκλοφορία του Vol2 «the Orchestra project», υπόσχονται ένα εκρηκτικό stage performance και με τραγούδια «πίσω απ την βιτρίνα», μετατρέπουν τις βραδιές μας σε δυνατές συναυλιακές εμπειρίες που αναθερμαίνουν τις ελπίδες μας για καλύτερες μέρες.

    ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ οι Φ.Α.Κ.Α.. Το συγκρότημα από την Πάτρα που δημιουργήθηκε το 2015 από τον Πάνο Γεωργόπουλο και έχει καταφέρει ήδη μέσα από το δικό του υλικό και ευφυείς διασκευές να θεσπίσει ένα ιδιαίτερο ύφος, που ακροβατεί κάπου ανάμεσα στο rock, το punk και το hip hop.

    Πότε:
    Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018
    21.00

    Πού:
    Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας
    Πάρκο Εργατιάς, Δραπετσώνα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    4. 7o Jazz στο Πάρκο

    Η καρδιά της Ελληνικής jazz χτυπά για 7η χρονιά στο Ίλιον, σε ένα από τα μεγαλύτερα jazz φεστιβάλ στην Ελλάδα, που διοργανώνει ο Δήμος Ιλίου με ελεύθερη είσοδο και αποτελεί σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του είδους.

    Φέτος το «7ο Jazz στο Πάρκο» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, στον περιβάλλοντα χώρο του μαγευτικού Πύργου Βασιλίσσης (κτήμα Σερπιέρη), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τρανταλίδη και τη συμμετοχή δεκατεσσάρων κορυφαίων καλλιτεχνών του είδους, όπως τους Κώστα Γιαξόγλου, Χρυσόστομο Μπουκάλη, Νίκο Σιδηροκαστρίτη, Michael Papadopoulos, Leonardo Corradi, Τουρίκα Σεραφείμ, Θοδωρή Ρέλλο, Κλέων Αντωνίου, Φλοριάν Μικούτα, Αντώνη Μαράτο, Τάκη Κανέλλο, Τάκη Αναγνωστόπουλο, Κώστα Μητρόπουλο και Λάμπρο Παπανικολάου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, το “Jazz στο Πάρκο” ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα τον Σεπτέμβριο του 2010 και η μεγάλη του επιτυχία το ανέδειξε σε ένα από τα σημαντικότερα jazz φεστιβάλ.

    Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

    «Συνεπείς στο ραντεβού μας, στις 7 Σεπτεμβρίου καλούμε όλους όσοι αγαπούν την jazz μουσική να απολαύσουν τη μοναδική αυτή διοργάνωση και να ακολουθήσουν τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες στα αυτοσχεδιαστικά τους μονοπάτια.

    Το “jazz στο Πάρκο” αποτελεί άλλον έναν ισχυρό πόλο έλξης για την πόλη μας και θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συνεχίζουν να συμβάλλουν, όλα αυτά τα χρόνια, στην επιτυχία του. Φέτος, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον υπέροχο κήπο του Πύργου Βασιλίσσης και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Ιωάννη Σερπιέρη που είχε την ευγενική καλοσύνη να παραχωρήσει δωρεάν τον χώρο για τη φιλοξενία του 7ου Jazz στο Πάρκο.»

    Πότε:
    Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018
    21.00

    Πού:
    Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Α. Τρίτσης”
    Λεωφόρος Δημοκρατίας, έξοδος 6 Αττ. Οδού, Ίλιον

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Ο δικός µας Λουκιανός»: Μια δωρεάν συναυλία αφιερωμένη στον Κηλαηδόνη στο Αττικό Άλσος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Burger Fest Athens: Το μεγαλύτερο food festival επιστρέφει στο Παλιό Αμαξοστάσιο!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Park Your Cinema: Οι υπαίθριες προβολές του ΚΠΙΣΝ για τον Σεπτέμβριο με ελεύθερη είσοδο



    ΣΧΟΛΙΑ