• City Stories

    Park Your Cinema: Οι υπαίθριες προβολές του ΚΠΙΣΝ για τον Σεπτέμβριο με ελεύθερη είσοδο


    Το «Park Your Cinema» είναι η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)! Το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με κόσμο, μικρούς και μεγάλους, που σπεύδουν να απολαύσουν αγαπημένες τους ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό. Οι προβολές του Σεπτεμβρίου, του πρώτου μήνα του φθινοπώρου, θα γίνουν στην Αγορά και πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο.

    Πρόκειται για μια πολύ ξεχωριστή σειρά εκδηλώσεων, καθώς το κοινό (σινεφίλ και μη) έχει την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά ή να παρακολουθήσει ξανά ταινίες, που άφησαν το στίγμα τους στον χώρο του σινεμά. Η υπαίθρια αυτή συνάντηση αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για έξοδο, για όσους θα ήθελαν να περάσουν ένα χαλαρό βράδυ. Όπως όλες οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, έτσι και το «Park Your Cinema» είναι δωρεάν για το κοινό. Το πρόγραμμά του αποτελείται από ταινίες για μικρούς και μεγάλους, καθώς υπάρχει ξεχωριστή ενότητα για τα παιδιά με τον τίτλο «Park Your Cinema Kids».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος. Το πρόγραμμα των προβολών για τον μήνα Αύγουστο έχει ήδη ανακοινωθεί και έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

    ΚΠΙΣΝ

    Όπως γράφει ο Ηλίας Φραγκούλης, που έχει την επιμέλεια προγράμματος, το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει τέσσερις κλασικές κι αγαπημένες ταινίες με εξαιρετικά μυστηριώδεις πλοκές, όσον αφορά στις ταινίες των μεγάλων, και συναρπαστικά animated φιλμ για τα παιδιά!

    Εγκλήματα που αφήνουν πίσω τους μεγάλα αινίγματα. Ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν, από συνηθισμένους ανθρώπους ή να διαλευκανθούν από τις αρμόδιες αρχές. Το Park Your Cinema του φετινού Σεπτέμβριου παρουσιάζει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τέσσερις κλασικές κι αγαπημένες ταινίες με εξαιρετικά μυστηριώδεις πλοκές. Η λογική του whodunnit (ποιος το έκανε;) γεμίζει τη μεγάλη οθόνη και ο θεατής καλείται να προλάβει ακόμη και τους κινηματογραφικούς ήρωες στην αποκάλυψη του πραγματικού ενόχου που πάντοτε ελπίζει να διαφύγει τη σύλληψη. Ένας συναρπαστικός μήνας που κάθε Παρασκευή βράδυ στην Αγορά, σας προσκαλεί να λύσετε κι από ένα μυστήριο!

    κπισν
    Πηγή: www.snfcc.org

    To Park Your Cinema Kids του Σεπτεμβρίου έρχεται να αποδείξει ότι στο σινεμά… τα πάντα γίνονται! Σπίτια ανυψώνονται στον ουρανό με τη βοήθεια μπαλονιών, ζωάκια συμμετέχουν σε talent show, μπαμπούλες τρομάζουν από ένα κοριτσάκι, τα ζώα ενός δάσους παίρνουν στο κατόπι τους κυνηγούς τους και… βρέχει κεφτέδες! Σε έναν σύγχρονο κόσμο δίχως παραμύθια, η μεγάλη οθόνη εξακολουθεί να τροφοδοτεί τη φαντασία και να ψυχαγωγεί.

    Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

    Σιωπηλός Μάρτυς (1954) – Αγορά
    Παρασκευή 07 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00

    Φωτογράφος με το ένα πόδι στον γύψο από ατύχημα, καθηλωμένος στο διαμέρισμά του, περνά την ώρα του «κατασκοπεύοντας» τους απέναντι γείτονες εκ του ασφαλούς, μέχρι τη στιγμή που θα υποψιαστεί ότι ένα έγκλημα έχει διαπραχθεί σχεδόν μπροστά στα μάτια του. James Stewart, Grace Kelly και Thelma Ritter δημιουργούν ένα αλησμόνητο τρίο ντετέκτιβ της διπλανής πόρτας σε αυτό το αριστούργημα του Hitchcock που μπορεί να ιδωθεί και σαν μια (έως και σήμερα μοντέρνα) αλληγορία για την ηδονοβλεπτική σχέση τού θεατή με το σινεμά. Προτάθηκε για 4 Όσκαρ.

    Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock

    Πληροφορίες

    Τραγούδα! (2016) – Αγορά
    Σάββατο 08 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00

    Σε μια πόλη με σχεδόν ανθρωπόμορφα ζώα, ένας δουλευταράς αλλά κακότυχος ιμπρεσάριος αγωνίζεται να κρατήσει το θέατρό του και σκαρφίζεται τη διοργάνωση ενός talent show για τραγουδιστές, υποσχόμενος ένα τρελό χρηματικό έπαθλο που προέκυψε από… τυπογραφικό λάθος. Τεράστια εισπρακτική επιτυχία από το studio που μας έδωσε τα Minions, πλημμυρισμένη από σύγχρονα κι αγαπημένα τραγούδια (ακούγονται περισσότερα από 60 hits του ξένου ρεπερτορίου!).

    Σκηνοθεσία: Christophe Lourdelet

    Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους

    Πληροφορίες

    Ο τρίτος άνθρωπος (1949) – Αγορά
    Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00

    Αμερικανός συγγραφέας καταφθάνει στη μεταπολεμική Βιέννη σε αναζήτηση παιδικού φίλου που του είχε προτείνει δουλειά εκεί. Θα τον βρει… στην κηδεία του, και η παραμονή του στην πόλη θα έχει πια σκοπό να αναζητηθούν τα μυστηριώδη αίτια του θανάτου του. Η ατμόσφαιρα του φιλμ νουάρ συναντά ιδανικά το πένθιμο μαυρόασπρο (Όσκαρ φωτογραφίας) της αυστριακής πρωτεύουσας που ούτε και τη νύχτα μπορεί να κρύψει τα σημάδια από το πέρασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Υποδειγματικό σενάριο από τον Graham Greene και στοιχειωτικό το μουσικό θέμα του Anton Karas.

    Σκηνοθεσία: Carol Reed

    Πληροφορίες

    Μπαμπούλας Α.Ε. (2001) – Αγορά
    Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00

    Δύο τέρατα που δουλειά τους είναι να τρομάζουν τα παιδάκια ώστε η ενέργεια από τα ουρλιαχτά τους να συλλέγεται από τους εργοδότες τους, ανακαλύπτουν πως ένα κοριτσάκι έχει εισχωρήσει παράνομα στον δικό τους κόσμο. Η φήμη ότι τα θνητά όντα είναι τοξικά για τα τέρατα, τρομάζει ακόμη περισσότερο τους ήρωές μας, που πρέπει να βρουν τρόπο να την γυρίσουν ξανά στην… «άλλη πλευρά». Ένα από τα διασημότερα animated έργα του studio της Pixar, που απέκτησε και sequel το 2013. Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού στον Randy Newman.

    Σκηνοθεσία: Pete Docter

    Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους

    Πληροφορίες

    Ιστορία ενός εγκλήματος (1967) – Αγορά
    Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00

    Βιομήχανος δολοφονείται στον αμερικανικό Νότο. Μαύρος που εντοπίζεται σε σταθμό τρένων συλλαμβάνεται ως πιθανός ύποπτος, αλλά προκύπτει ότι είναι ντετέκτιβ από τη Φιλαδέλφεια, ο οποίος λόγω πείρας υποχρεώνεται να βοηθήσει στις εκεί έρευνες, προκαλώντας την οργή του ρατσιστή Σερίφη της περιοχής. Το Όσκαρ καλύτερης ταινίας του 1968 είναι ένα θρίλερ μυστηρίου με διαφυλετικό background που υποστηρίζεται στο μέγιστο από την ερμηνευτική κόντρα των Sidney Poitier και Rod Steiger (Όσκαρ πρώτου ρόλου). Ο Ray Charles τραγουδά στους τίτλους και ο Quincy Jones υπογράφει το score.

    Σκηνοθεσία: Norman Jewison

    Πληροφορίες

    Οι ήρωες του δάσους (2006) – Αγορά
    Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00

    Μια εξημερωμένη αρκούδα κι ένα άγριο ελάφι που δεν βάζει γλώσσα μέσα, έχουν την κακή τύχη να βρίσκονται κατά λάθος σ’ ένα δάσος, τρεις μόλις μέρες πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Με συνεργούς όλα τα ζωάκια που κατοικούν εκεί, θα φροντίσουν να μετατρέψουν τους κυνηγούς τους από θύτες σε… θηράματα! Η πρώτη παραγωγή της Sony Pictures Animation που γνώρισε παγκόσμια εισπρακτική επιτυχία και δημιούργησε ένα δημοφιλές franchise στο home entertainment, με τρεις συνέχειες.

    Σκηνοθεσία: Roger Allers, Jill Culton

    Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους

    Πληροφορίες

    Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές (1974) – Αγορά
    Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00

    Στα 1935, εντός του παγιδευμένου εξαιτίας χιονοθύελλας Orient Express, μια μυστηριώδης ανθρωποκτονία πρόκειται να διαλευκανθεί από τον διαβόητο επιθεωρητή Ηρακλή Πουαρό. Η διασημότερη και πιο φινετσάτη κινηματογραφική μεταφορά βιβλίου της Άγκαθα Κρίστι διαθέτει μια πλειάδα εξαιρετικών πρωταγωνιστών (Albert Finney, Lauren Bacall, Sean Connery, John Gielgud και Vanessa Redgrave, μεταξύ άλλων), από τους οποίους την παράσταση κλέβει με άνεση η Ingrid Bergman (το τρίτο και τελευταίο Όσκαρ της καριέρας της, για δεύτερο ρόλο).

    Σκηνοθεσία: Sidney Lumet

    Πληροφορίες

    Βρέχει Κεφτέδες (2009) – Αγορά
    Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00

    Νεαρός και ατζαμής επιστήμονας κατασκευάζει πρωτοποριακή μηχανή που μετατρέπει το νερό σε… τρόφιμα, αλλά όταν υπερφορτώνει με ενέργεια το δημιούργημά του, αυτό εκτοξεύει μια ακτίνα στον ουρανό με αποτέλεσμα να αρχίσει να βρέχει… φαγώσιμα. Υπερμεγέθη φαγώσιμα! Μεταφορά ενός αγαπητού παιδικού βιβλίου (από το 1978) στο σινεμά, αυτή η εισπρακτική επιτυχία ανεξάντλητης φαντασίας και… όρεξης, γνώρισε και μια συνέχεια το 2013, ενώ από πέρσι έχει μετατραπεί και σε τηλεοπτική σειρά.

    Σκηνοθεσία: Phil Lord, Christopher Miller

    Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους

    Πληροφορίες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όλες οι εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Δείτε το πρόγραμμα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Κεραμεικός: Μια πύλη στην αιωνιότητα» – Μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο κέντρο της πόλης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεκινά η δωρεάν έκθεση «Μαρία Κάλλας: Αιώνια Πηγή Έμπνευσης» στο Ίδρυμα Ευγενίδου

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοφία Βάρη: Φόρμες & Αντιθέσεις – Μια ενδιαφέρουσα έκθεση γλυπτικής στο ΚΠΙΣΝ



    ΣΧΟΛΙΑ