• City Stories

    10 +1 μυστικά για την πιο νόστιμη γαλοπούλα!

    • NewsRoom
    γαλοπούλα


    Τις γιορτές το έθιμο “επιβάλλει” να ψήσουμε γαλοπούλα! Πολλοί και πολλές αποφεύγουν να το τολμήσουν, καθώς έχει αρκετές δυσκολίες το συγκεκριμένο ψήσιμο. Από το να ρισκάρουν μια γαλοπούλα που δεν θα είναι σωστά ψημένη και νόστιμη, προτιμούν να δοκιμάσουν κάτι άλλο. Φέτος, λέμε να το τολμήσετε και για να τα καταφέρετε και αν έχετε μια υπέροχη γαλοπούλα στο τραπέζι σας, δείτε παρακάτω έντεκα καταπληκτικά μυστικά που θα σας βοηθήσουν!

    1. Το απαραίτητο μαρινάρισμα της γαλοπούλας γίνεται σε αλατόνερο που θα το κάνετε ως εξής: Βάζετε σε μια λεκανίτσα ή σε μια σακούλα τη γαλοπούλα σας με χοντρό αλάτι, νερό, σκόρδο και θυμάρι και την αφήνετε σε δροσερό μέρος για μία εως 3 μέρες. Υπολογίστε πως χρειάζεστε 50 γρ. χοντρού αλατιού για κάθε λίτρο νερού.

    2. Παρακολουθείστε το ψήσιμο βάζοντας ένα θερμόμετρο στο πιο παχύ μέρος της γαλοπούλας, δηλαδή στο στήθος. Ο στόχος είναι να φθάσει τους 170 βαθμούς Κελσίου.

    γαλοπούλα

    3. Ένας έξυπνος τρόπος για πολύ πιο γρήγορο ψήσιμο και για να μην έχετε και άγχος είναι να ψήσετε δύο μικρές αντί για μια μεγάλη γαλοπούλα.

    4. Η γαλοπούλα θέλει λίπος προκειμένου να βοηθηθεί στο ψήσιμο. Τρίψτε λοιπόν με βούτυρο, βάλτε μυρωδικά κάτω από το δέρμα της γαλοπούλας και δοκιμάστε να βάλετε ακόμη και κομματάκια μπέικον. Μια άλλη πολύ νόστιμη ιδέα είναι να βάλετε κάτω από το δέρμα, φλούδες πορτοκαλιού.

    5. Το να δέσετε τα πόδια και τις φτερούγες της βοηθάει μόνο την εμφάνισή της, δυσκολεύει όμως αρκετά το ψήσιμο. Δέστε λοιπόν πολύ χαλαρά ή αν δεν σας ενδιαφέρει και πολύ το αισθητικό κομμάτι αλλά μόνο το γευστικό, μην την δέσετε καθόλου!

    turkey16. Ξεκινήστε το ψήσιμο της γαλοπούλας με το στήθος προς τα πάνω κι έπειτα γυρίστε την ανάποδα. Κάθε μία ώρα πρέπει να τη γυρνάτε.

    7. Η υψηλή θερμοκρασία κάνει τους χυμούς να συγκεντρώνονται στο κέντρο του κρέατος. Γι αυτό όταν είναι έτοιμη, βγάλτε την από το φούρνο κι αφήστε την για μισή ώρα να ανακατανέμει τους χυμούς της και να έχετε πια ζουμερά κομμάτια. Μην την κόψετε αν δεν την έχετε αφήσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για λίγη ώρα.

    8. Αν διαλέξετε μια κατεψυγμένη γαλοπούλα επειδή είναι πολύ μεγάλη θα χρειαστεί δυο και ίσως τρεις μέρες για να ξεπαγώσει και πρέπει να ξεπαγώσει καλά!

    9. Η γέμιση πρέπει να έχει κρυώσει τελείως για να γεμίσετε το στήθος της γαλοπούλας.

    10. Να περιχύνετε κάθε τόσο με το λίπος της τη γαλοπούλα ενώ ψήνεται.

    11. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 50 λεπτά για κάθε κιλό γαλοπούλας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πανεύκολη συνταγή για νόστιμα σοκολατάκια με μόνο τρία υλικά και χωρίς ψήσιμο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σουφλέ με τυρί ροκφόρ: Το ιδανικό ορεκτικό για το τραπέζι σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    Χριστουγεννιάτικη πράσινη σαλάτα με ρόδια, ξηρούς καρπούς και μήλα



    ΣΧΟΛΙΑ