• Business

    Yalcο: Ολοκληρώθηκε η πώληση ακινήτου στο Καλοχώρι – Πτώση του κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο

    • NewsRoom
    Yalcο: Ολοκληρώθηκε η πώληση ακινήτου στο Καλοχώρι - Πτώση του κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο

    Yalco


    Την ολοκλήρωση της πώλησης ακινήτου ανακοίνωσε η Yalco-Κωνσταντίνου Α.Ε. καθώς και την είσπραξη (την 18/11/2021) της επίδικης απαίτησης της εταιρείας Home City Zrt. Ουγγαρίας, ποσού ύψους €1.250.000.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εισηγμένη, η Διοίκηση της Εταιρείας “ΣΩΚΡΑΤΗΣ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΑΕ” γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι, σε συνέχεια της από 12/08/2021 ανακοίνωσης και στο πλαίσιο των ενεργειών εξυγίανσης της Εταιρείας και μείωσης των δανειακών υποχρεώσεών της:

    α) ολοκληρώθηκε την 29/11/2021 η πώληση ακινήτου της Εταιρείας αποκλειστικής κυριότητάς της, ήτοι του υπ’ αριθμόν εννιακόσια σαράντα επτά (947) αγροτεμαχίου με το εντός αυτού ευρισκόμενου κτίσματος (αποθήκη), το οποίο ευρίσκεται εκτός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, εκτός Ζώνης, εντός Γ.Π.Σ. , στην κτηματική περιφέρεια της Δημοτικής Ενότητας Καλοχωρίου, του Δήμου Δέλτα, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, συνολικής εκτάσεως μέτρα τετραγωνικά έντεκα χιλιάδες διακόσια πενήντα (11.250,00), μετά των επ’ αυτού κτιριακών εγκαταστάσεων, με τίμημα ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ (1.400.000,00€), το οποίο κατεβλήθη από την αγοράστρια εταιρεία ” Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με την επωνυμία “ACF LOGISTICS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε “, στην εμπραγμάτως ασφαλισμένη ομολογιούχο δανείστρια σε ισόποση μείωση των δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρείας.

    β) εισπράχθηκε την 18/11/2021, η επίδικη απαίτηση της Εταιρείας Home City Zrt. Ουγγαρίας, ποσού ύψους ενός εκατομμυρίου διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (1.250.000€) που χρησιμοποιήθηκε σε ισόποση μείωση των δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρείας.

    Η Διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι επετεύχθη ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την εξυγίανση των υποχρεώσεών της και την ανοδική πορεία της.

    Με νεότερες ανακοινώσεις η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη.

    Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το εννεάμηνο του 2021, σύμφωνα με τα οποία ο κύκλος εργασιών στο ενεάμηνο υποχώρησε στα 2,835 εκατ. ευρώ ενώ οι ζημιές προ φόρων υποχώρησε στα 1,565 εκατ. ευρώ.

    Συνοπτικά τα οικονομικά της στοιχεία για το εννεάμηνο τα οποία διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:

    Διαβάστε επίσης

    ΟΠΑΠ: Ολοκληρώθηκε η διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων από το ομόλογο των 200 εκατ. ευρώ

    Συμφωνία με τους ομολογιούχους ψάχνει η MLS

    Space Hellas: Στα 6,1 εκατ. ευρώ τα ενοποιημένα EBITDA στο εννεάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ