• Business

    Xerox Holdings Corporation: Εξετάζει την εξαγορά της HP

    • NewsRoom


    Την εξαγορά της εταιρείας προσωπικών υπολογιστών και εκτυπωτών HP Inc. φέρεται να εξετάζει η Xerox Holdings Corporation σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές με γνώση της υπόθεσης.

    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Xerox εξετάζει την υποβολή προσφοράς που θα συνδυάζει μετρητά και μετοχές για την HP, της οποίας η κεφαλαιοποίηση φτάνει περί τα 27 δισ. Το Δ.Σ. εξέτασε το ενδεχόμενο της πρότασης την Τρίτη, αναφέρουν οι πηγές.

    Ακόμα βέβαια δεν υπάρχει κάποια εγγύηση ότι η Xerox θα προχωρήσει τελικά στην υποβολή προσφοράς ή ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία εάν το κάνει.

    Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το μέγεθος της HP, η οποία όρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο την προηγούμενη εβδομάδα, είναι υπερτριπλάσιο της Xerox και μία πιθανή πρόσφορα θα πρέπει να ξεπερνά την τρέχουσα τιμή της μετοχής. Για αυτό το λόγο οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Xerox έχει προχωρήσει σε μια άτυπη συμφωνία με μια μεγάλη τράπεζα για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας.

    Υπέρ της Xerox είναι το γεγονός ότι περιμένει έκτακτα κέρδη 2,3 δισ. δολάρια από μια συμφωνία για την πώληση μεριδίων σε κοινοπραξίες με την Fujifilm Holdings Corp. ενώ την ίδια στιγμή μία μήνυση αξίας άνω του 1 δισ. δολάρια κατά της εταιρείας αποσύρθηκε.

    Η Xerox κατασκευάζει κυρίως μεγάλους εκτυπωτές και φωτοτυπικά μηχανήματα και το μεγαλύτερο μέρος από τα σχεδόν 10 δισ. δολάρια σε ετήσια έσοδα προέρχεται από την ενοικίαση και συντήρηση τους για επιχειρήσεις.

    Η HP πουλά κυρίως μικρότερους εκτυπωτές και υλικά εκτυπωτών και είναι επίσης από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές προσωπικών υπολογιστών παγκοσμίως. Εμφάνισε έσοδα άνω των 58 δισ. δολάρια το τελευταίο έτος χρήσης που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2018.

    Οι μετοχές των δύο εταιρειών έχουν ακολουθήσει διαφορετικά μονοπάτια το τελευταίο διάστημα.

    Οι μετοχές της Xerox κερδίζουν 84% μέχρι σήμερα φέτος μετά την υλοποίηση ενός προγράμματος περικοπής δαπανών και μετά την ανακοίνωση καλύτερων των εκτιμήσεων κερδών για το γ΄ τρίμηνο. Παράλληλα, η εταιρεία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το 2019.

    Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές της HP υποχωρούν 10% μέχρι σήμερα και η εταιρεία είναι προγραμματισμένη να ανακοινώσει τα κέρδη για το δ΄ τρίμηνο χρήσης στις 26 Νοεμβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ