• Business

    webhotelier | primalres: Ποια είναι η εταιρεία από τη Ρόδο που συμμαχεί με τον Χάρη Καρώνη

    Χάρης Καρώνης, Viva Wallet - Τάσσος Κιναλής, Chief Business Development Officer του ομίλου webhotelier | primalres

    Χάρης Καρώνης, Viva Wallet – Τάσσος Κιναλής, Chief Business Development Officer του ομίλου webhotelier | primalres


    Πολλοί πιστεύουν ότι ελληνικός τουρισμός είναι ακόμη τα rooms to let. Ωστόσο, υπάρχουν εταιρείες που συνδυάζουν τις υπηρεσίες φιλοξενίας με την τεχνολογία και κάνουν… θαύματα.

    Μια τέτοια εταιρεία, η οποία ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια από το Νησί των Ιπποτών, τη Ρόδο, είναι η webhotelier | primalres η οποία ανακοίνωσε χθες τη συνεργασία της με την Viva του γνωστού επιχειρηματία Χάρη Καρώνη, για την έναρξη   διάθεσης του roompay.

    Πρόκειται για μια καινοτομική πλατφόρμα διαχείρισης συναλλαγών, ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες του Ευρωπαϊκού κλάδου Φιλοξενίας.

    Το roompay, σε συνεργασία με τη Viva.com, παρέχει τη δυνατότητα στα καταλύματα όλων των ειδών να αποδέχονται 38+ μεθόδους πληρωμής και να διαχειρίζονται συναλλαγές πριν την άφιξη, κατά την παραμονή, αλλά και μετά την αναχώρηση του πελάτη.

    Η webhotelier | primalres, που είναι η συνένωση της webhotelier με την primalres, ξεκίνησε χάρη στην ιδέα που είχε ο ιδρυτής της εταιρείας, Παναγιώτης Κοντοζαμάνης, διευθύνων σύμβουλος σήμερα.

    Η ιδέα της εξυπηρέτησης των ξενοδοχείων και των λοιπών τουριστικών καταλυμάτων με σκοπό την αποδοτικότερη διαχείριση των on line κρατήσεων και την αυτοματοποίηση των πληρωμών εξελίχθηκε και πλέον έχει μετατραπεί σε έναν όμιλο που δραστηριοποιείται σε 38 χώρες.

    Προσφέρει λύσεις σε περισσότερα από 17.000 ξενοδοχεία και άλλους παρόχους καταλυμάτων (ακόμη και ενοικιαζόμενες βόλες) καθώς πλέον έχει φτιαχτεί ένα οικοσύστημα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των πελατών.

    Το οικοσύστημα προϊόντων του ομίλου περιλαμβάνει τη μηχανή κρατήσεων webhotelier, το primalres channel manager, συστήματα διαχείρισης ξενοδοχείων και καταλυμάτων (PMS) όπως το cloud-based hotelizer, το on-premises hotel works, την cloud-based ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης loggia, το σύστημα διαχείρισης συναλλαγών και πληρωμών roompay, καθώς και ένα δυναμικό Β2Β marketplace direct κρατήσεων με 35.000+ ταξιδιωτικά γραφεία.

    Σειρά από εφαρμογές

    Το οικοσύστημα ολοκληρώνεται από μια σειρά διασυνδεδεμένων συστημάτων και εφαρμογών όπως: την πλατφόρμα βελτιστοποίησης του conversion RateParity, το Verity Guest για τη δημιουργία και διαχείριση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πιστότητας με ένα δυναμικό CRM, το Quotelier για την αποτελεσματική διαχείριση των direct requests, το Book a Space για την προώθηση και τις πωλήσεις χώρων συναντήσεων, καθώς και το BEONx ένα από τα κορυφαία συστήματα revenue management σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Ουσιαστικά η primalRES, φροντίζει για την online διανομή των ξενοδοχειακών δωματίων, στα διάφορα κανάλια πώλησης, συμπεριλαμβανομένων των απευθείας κρατήσεων, των ηλεκτρονικών και παραδοσιακών tour operators (π.χ. booking.com, expedia, TUI, κ.α.

    Τον περασμένο Νοέμβριο η ροδίτικη εταιρεία προχώρησε σε μια συμφωνία στρατηγικής σημασίας με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι webhotelier | primalres και η Eurotel συμφώνησαν στην από κοινού δημιουργία νέων προϊόντων τεχνολογίας και στην αντιπροσώπευση σε Ελλάδα και Κύπρο ολοκληρωμένων συστημάτων της παγκόσμιας αγοράς.

    Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη φάση συμπεριλαμβάνει κοινές ενέργειες ανάπτυξης, προώθησης και υποστήριξης λύσεων Revenue Management Systems, Βusiness Ιntelligence, καθώς και αυτοματοποίησης πληρωμών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 η primalRES  απέκτησε στρατηγικό μετοχικό συνεργάτη το επενδυτικό κεφάλαιο SouthBridge Europe Mezzanine II SICAR.

    Ο νέος εταίρος του ομίλου είναι επενδυτικό κεφάλαιο που υποστηρίζεται από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές της Ευρώπης, όπως το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (EIF), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη (EBRD) και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (HDBI).

    Η συνεργασία με Καρώνη για το roompay ανοίγει νέους δρόμους για τον όμιλο από τη Ρόδο.

    Οι επιχειρήσεις μπορούν μέσα από το περιβάλλον της μηχανής κρατήσεων webhotelier, αλλά και μέσα από το περιβάλλον δημοφιλών προγραμμάτων διαχείρισης καταλυμάτων (Property Management Systems) να πραγματοποιούν μεγάλο εύρος εργασιών, όπως χρεώσεις καρτών τόσο από απευθείας κρατήσεις όσο και από κρατήσεις Online Travel Agents, να δημιουργούν payment links, να προεγκρίνουν ποσά, αλλά και να κατευθύνουν εντολές πληρωμών σε οποιοδήποτε Point of Sales Terminal (Τερματικό Σημείου Πώλησης) εντός της επιχείρησης. Στο πλαίσιο των συνεργιών με τα δημοφιλή Property Management Systems, εντάσσεται και η στρατηγική συνεργασία της webhotelier | primalres με την Eurotel η οποία θα συμμετάσχει με μειοψηφική συμμετοχή στη θυγατρική εταιρεία που διαχειρίζεται το roompay. Η Eurotel είναι επίσημη αντιπρόσωπος της Oracle Hospitality (πρώην Micros – Fidelio) κορυφαία στον κόσμο εταιρεία εξοπλισμού και λύσεων για τον κλάδο των ξενοδοχείων και της εστίασης.

    Διαβάστε επίσης:

    Morgan Stanley: Τι είπαν οι Έλληνες τραπεζίτες στο συνέδριο του Λονδίνου – Οι εκτιμήσεις για τις 4 τράπεζες

    webhotelier | primalres: Λανσάρει το roompay σε συνεργασία με τη Viva.com

    Εθνική Τράπεζα: Πρόταση για buyback τίτλων Tier 2 αξίας 400 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ