• Business

    Warren Buffett: Ποιες μετοχές πούλησε και ποιες αγόρασε η Berkshire στο δεύτερο τρίμηνο

    • Newsroom


    Στην πώληση των μετοχών που κατείχε στην εταιρεία Biogen προχώρησε η Βerkshire Hathaway του μεγαλοεπενδυτή Warren Buffett, ενώ παράλληλα μείωσε τις θέσεις της σε άλλες φαρμακευτικές εταιρείες, σύμφωνα με τα στοιχεία του χαρτοφυλακίου της επενδυτικής εταιρείας κατά το δεύτερο τρίμηνο.

    Σε άρθρο του business insider, αναφέρεται ότι η Berkshire πιθανόν να ρευστοποίησε την επένδυση της στην Biogen μετά το ιστορικό ρεκόρ που κατέγραψε η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας τον Ιούνιο, με αφορμή την είδηση ότι οι ρυθμιστικές αρχές έδωσαν έγκριση στην αμφιλεγόμενη θεραπεία της για το Αλτσχάιμερ.

    Παράλληλα, ο επενδυτικός κολοσσός μείωσε το ποσοστό του στην AbbVie κατά 10%, την Bristol Myers Squibb κατά 15% και την Merck κατά 49% το τελευταίο τρίμηνο, παρά το γεγονός ότι προχώρησε σε αυτές τις τοποθετήσεις στο τρίτο τρίμηνο του 2020.

    Ο Buffett και η ομάδα του πούλησαν επίσης πάνω από το 80% της συμμετοχής τους στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών Liberty Global και ρευστοποίησαν επιπλέον ποσοστό 2% των μετοχών της Chevron που κατείχαν, αφού κατά το πρώτο τρίμηνο είχαν πουλήσει τη μισή τους συμμετοχή σε αυτήν. Επίσης, εξαργύρωσαν το 10% των μετοχών της General Motors που περιλαμβάνονταν στο χαρτοφυλάκιο τους.

    Αντίθετα, αύξησαν τη θέση τους στην Kroger κατά 21%, την RH κατά 2% και την Aon – που ήταν η μοναδική νέα τους επένδυση το πρώτο τρίμηνο- κατά 7%.

    Η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου της Berkshire – στο οποίο οι μεγαλύτερες συμμετοχές εξακολουθούν να αφορούν στις εταιρείες Apple, Bank of America, American Express, Coca -Cola και Kraft Heinz – αυξήθηκε κατά 8% και ανήλθε στα 293 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.

    Δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές, όπως αναμένονταν καθώς τα κέρδη δευτέρου τριμήνου της εταιρείας έδειξαν ότι αγόρασε μετοχές αξίας 1 δισ. δολαρίων και πούλησε τίτλους αξίας 2,1 δισ. δολαρίων την συγκεκριμένη περίοδο.

    Διαβάστε ακόμα:

     



    ΣΧΟΛΙΑ