• Business

    Warren Buffett: «Μαχαίρι» στην επένδυση δισεκατομμυριούχου στην εταιρεία υπολογιστών HP

    • Bloomberg
    Warren Buffett

    Warren Buffett


    Η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Warren Buffett, Berkshire Hathaway, μείωσε στο μισό τη συμμετοχή της στην εταιρεία κατασκευής προσωπικών υπολογιστών HP Inc.

    Η Berkshire κατείχε 51,5 εκατομμύρια μετοχές, ή το 5,2% της εταιρείας με έδρα το Palo Alto της Καλιφόρνια στις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα αρχεία του χρηματιστηρίου.

    Το ποσοστό είναι κατά πολύ χαμηλότερο από τις περίπου 97,85 εκατομμύρια μετοχές που κατείχε στις 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

    Η συναλλαγή δείχνει ότι η Berkshire προχώρησε σε πωλήσεις μετοχών της HP για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Σημειώνεται ότι οι μετοχές της HP έχουν χαμηλότερες αποδόσεις από αυτές της ανταγωνίστριας της Dell Technologies, καθώς η ζήτηση για προσωπικούς υπολογιστές μειώθηκε μετά την πανδημία.

    Οι πωλήσεις τόσο της HP όσο και της Dell συρρικνώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο και διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    HP Has Underperformed Dell This Year
    Η μετοχή της HP παρουσίασε χαμηλότερη απόδοση από αυτή της Dell φέτος

    Ωστόσο, η μετοχή της Dell κατάφερε να καταγράψει κέρδη 72% φέτος, ξεπερνώντας σε απόδοση και τον δείκτη Nasdaq 100 που ενισχύθηκε το ίδιο διάστημα κατά 48%.

    Από την άλλη πλευρά, ο τίτλος της HP έχει σημειώσει άνοδο κατά 13%.

    Η αξία της συμμετοχής της Berkshire στην HP ανέρχεται σε περίπου 1,56 δισ. δολάρια, με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Charlie Munger: Ο no-man που ήταν για σχεδόν 60 χρόνια το alter ego του Warren Buffett

    Μαθήματα επιτυχίας: 4 κορυφαίες συμβουλές από Buffett, Gates και 2 ακόμη δισεκατομμυριούχους

    Warren Buffett: Κέρδη 3.800.000% για την μετοχή της Berkshire Hathaway από το 1965 έως το 2022

     



    ΣΧΟΛΙΑ