• Business

    Warner Bros. Discovery: Εντολή για νέες περικοπές δαπανών και αύξηση της τιμής στις συνδρομές streaming

    • NewsRoom
    David Zaslav, CEO Warner Bros Discovery

    David Zaslav, CEO Warner Bros Discovery


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Warner Bros. Discovery Inc., Ντέιβιντ Ζάσλαβ, έδωσε εντολή για πρόσθετες περικοπές δαπανών προκειμένου η εταιρεία να πετύχει τους οικονομικούς στόχους για τα επόμενα δύο χρόνια, ανέφεραν άτομα με γνώση του θέματος, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Κάτι τέτοιο ενδεχομένως να περιλαμβάνει την πιθανότητα περισσότερων απολύσεων στην εταιρεία, η οποία έχει προχωρήσει σε πάνω από 2.000 απολύσεις από τον περασμένο χρόνο, ανέφεραν στο Bloomberg άτομα τα οποία ζήτησαν να μην κατονομαστούν, επειδή τα σχέδια είναι ακόμη υπό επεξεργασία.

    Μόνο η λειτουργία streaming ροής θα μπορούσε να φέρει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε περικοπές προϋπολογισμού, κυρίως στο μάρκετινγκ και την τεχνολογία, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

    Η εταιρεία – μητρική των CNN, HBO και των στούντιο της Warner Bros. –  αποφάσισε επίσης να αυξήσει τις τιμές συνδρομής καθώς επιδιώκει να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κέρδη από τις υπηρεσίες ροής Max και Discovery+ το επόμενο έτος, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.  Η υπηρεσία ροής Max κοστίζει 15,99 $ το μήνα για το πρόγραμμα χωρίς διαφημίσεις με τη χαμηλότερη τιμή.

    Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 2022 μετά τη συγχώνευση της WarnerMedia που άνηκε στην AT&T και του Discovery, του προγράμματος καλωδιακής τηλεόρασης με επικεφαλής τον Ζάσλαβ. Η συμφωνία δημιούργησε μια εταιρεία με χρέη άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε μια εποχή που η καλωδιακή τηλεόραση, η μεγαλύτερη επιχείρησή της, «αιμορραγούσε» από τηλεθεατές και διαφημιστικά έσοδα.

    Κάτω από το βάρος αυτού του χρέους, ο Ζάσλαβ ήταν από τους πρώτους στο Χόλιγουντ που ανέλαβε περικοπές προσωπικού και παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης να προχωρήσει σε κλείσει το CNN+, μια διαδικτυακή υπηρεσία ειδήσεων, και να ακυρώσει ταινίες όπως το σχεδόν ολοκληρωμένο Batgirl, των 90 εκατομμυρίων δολαρίων .

    Ενώ αυτές οι περικοπές επέτρεψαν στον Ζάσλαβ να μειώσει το χρέος κατά περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν επιδεινώσει τις σχέσης της εταιρείας με κινηματογραφιστές και άλλους επιχειρηματικούς εταίρους στο Χόλιγουντ, ενώ απέτυχαν — μέχρι στιγμής τουλάχιστον — να εντυπωσιάσουν τους επενδυτές, οι οποίοι έστειλαν τις μετοχές της Warner Bros σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

    Η επιταχυνόμενη πτώση της καλωδιακής τηλεόρασης ανάγκασε μεγάλες εταιρείες του Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένων των Warner Bros., Paramount Global και Walt Disney Co. να μειώσουν το κόστος μετά από χρόνια επενδύσεων σε υπηρεσίες ροής.

    Η Warner Bros σχεδιάζει να ενοποιήσει ορισμένες από τις ομάδες μάρκετινγκ και τεχνολογίας που εργάζονται στις υπηρεσίες ροής της, σύμφωνα με της πηγές του Bloomberg. Η εταιρεία παρουσίασε την υπηρεσία ροής Max πέρυσι, συνδυάζοντας τα καλύτερα του HBO Max με το πιο εξειδικευμένο Discovery+. Επίσης, εξακολουθεί να λειτουργεί το HBO Go στην Ασία και συνεργάζεται με την Disney και τη Fox Corp. σε μια υπηρεσία αθλητικής ροής.

    Σχεδόν κάθε σημαντική υπηρεσία ροής αυξάνει τις τιμές συνδρομής της για να βελτιώσει την οικονομική της απόδοση. Η Peacock, η Disney+ και η Netflix  έχουν αυξήσει τις τιμές τους τελευταίους μήνες.

    Ο Ζάσλαβ θα πρέπει σύντομα να αποφασίσει εάν θα υπερβεί την Comcast  για να διατηρήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο NBA , μια τεράστια πηγή τηλεθέασης για το δίκτυο TNT της εταιρείας. Το κόστος των δικαιωμάτων του NBA αναμένεται να διπλασιαστεί σε αυτό το επόμενο πακέτο σε περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

    Η Warner Bros έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου την Πέμπτη πριν ανοίξουν οι αγορές των ΗΠΑ. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι πωλήσεις θα μειωθούν κατά περίπου 4%, αντικατοπτρίζοντας τη συρρίκνωση της διαφήμισης στην καλωδιακή τηλεόραση και των εσόδων των συνδρομητών.

    Διαβάστε επίσης

    Warner Bros. Discovery: Εντολή για νέες περικοπές δαπανών και αύξηση της τιμής στις συνδρομές streaming

    Κροατία: Συμφωνία του συντηρητικού HDZ με το ακροδεξιό DP για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού

    Τριαντόπουλος: Σε εξέλιξη ειδικό σχήμα στήριξης των επιχειρήσεων του Παλαμά και της Φαρκαδόνας



    ΣΧΟΛΙΑ