• Business

    Walmart: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα αποτελέσματα α’ τριμήνου

    • NewsRoom

    Ο πρόεδρος και CEO της Walmart, Doug McMillon (corporate.walmart.com)


    Καλύτερα από τις εκτιμήσεις ήταν τα αποτελέσματα τριμήνου της Walmart, με τις επιδόσεις του αμερικανικού κολοσσού λιανικού εμπορίου, να αποδίδονται κυρίως στις πωλήσεις τροφίμων.

    Στον αντίποδα βρέθηκαν οι «αδύναμες» πωλήσεις ρουχισμού και ηλεκτρονικών ειδών λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας.

    Συγκεκριμένα, συμφωνά με σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη της Walmart ανήλθαν σε 1,67 δισ. δολάρια, έναντι  2,05 δισ. δολαρίων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

    Τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,47 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτίμηση για 1,32 δολάρια. Τα δε έσοδα ανήλθαν σε 152,30 δισ. δολάρια, έναντι 141,75 δισ. δολαρίων πέρυσι, ενώ οι αναλυτές τα τοποθετούσαν στα 148,76 δισ. δολάρια.

    Αξία αναφοράς είναι η ετήσια κάμψη 27% για τις online πωλήσεις, ενώ οι πωλήσεις σε ενεργά καταστήματα (άνω των 13 μηνών) ενισχύθηκαν κατά 7,4%.

    Για την τρέχουσα χρήση, η εταιρεία αναμένει υψηλότερα κέρδη ανά μετοχή, μεταξύ των 6,1 και των 6,2 δολαρίων, έναντι εύρους 5,9 – 6,05 δολαρίων ανά μετοχή στην προηγούμε

    Ωστόσο, στα σχέδια της Walmart, είναι να κλείσει 21 καταστήματα στις ΗΠΑ, επικαλούμενη τις «χαμηλές επιδόσεις» τους, γεγονός που σύμφωνα με την αγορά, θα οδηγήσει σε εκατοντάδες απολύσεις.

    Διαβάστε επίσης: 

    Alibaba: Κατώτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου

    ΑΔΜΗΕ: Συμφωνία Tamares Telecom – Grid Telecom για υποθαλάσσιο σύστημα οπτικών ινών



    ΣΧΟΛΙΑ