• Business

    Alibaba: Κατώτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου

    • NewsRoom

    Daniel Zhang, πρώην CEO της Alibaba Group


    Κατώτερα των προσδοκιών ήταν τα έσοδα της Alibaba στο α’ τρίμηνο, με τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό να ανακοινώνει σχέδια απόσχισης της μονάδας Cloud Intelligence Group με διανομή μερίσματος προς τους μετόχους, με στόχο να γίνει μια ανεξάρτητη, εισηγμένη εταιρεία.

    Ειδικότερα, τα έσοδα της Alibaba το α΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε 208,2 δισ. γιουάν (29,6 δισ. δολάρια) έναντι εκτίμησης 210,2 δισ. γιουάν, σημειώνοντας ωστόσο αύξηση 2% σε ετήσια βάση. Παράλληλα, σημείωσε μειωμένα κέρδη ανά μετοχή, 1,34 γιουάν έναντι εκτίμησης 2,08 γιουάν, αν και επίσης αυξημένα κατά 35% σε ετήσια βάση.

    Επαναλειτουργία της Κίνας

    Σημειώνεται ότι αυτό είναι το πρώτο τρίμηνο κατά το οποίο οι αριθμοί των εταιρειών αντικατοπτρίζουν την επαναλειτουργία της Κίνας, αφού η χώρα τον Δεκέμβριο τερμάτισε ξαφνικά τους αυστηρούς περιορισμούς Covid-19.

    Η Alibaba είναι σημαντικός παίκτης στο cloud computing στην Κίνα, ενώ και επιδιώκει ολοένα και περισσότερο να ανταγωνίζεται καταξιωμένους κολοσσούς των ΗΠΑ, όπως η Amazon και η Microsoft.

    Στα σχέδια της εταιρείας είναι να συγκεντρώσει χρήματα από εξωτερικούς επενδυτές για τον διεθνή όμιλο ψηφιακού εμπορίου της, ο οποίος περιλαμβάνει τις πλατφόρμες ηλεκτρονικών αγορών Lazada και AliExpress.

    Ανακοίνωσε επιπλέον ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει μια αρχική δημόσια προσφορά για τη μονάδα Cainiao Smart Logistics, στην οποία κατέχει επί του παρόντος μερίδιο 67%. Η δημόσια εγγραφή αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους 12 έως 18 μήνες.

    Slow Motion

    Η χρονιά ξεκίνησε με ένα “χλιαρά”, με τις συνολικές πωλήσεις προϊόντων στο διαδίκτυο να παραμένουν αδύναμες.

    Ωστόσο, οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 18,4% τον Απρίλιο, σύμφωνα με πρόσφατα οικονομικά στοιχεία, ενώ, η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε κατά 4,5% το α’ τρίμηνο, εμφανίζοντας τον ταχύτερο ρυθμό μέσα σε ένα χρόνο.

    Επισημαίνεται ότι στην Κίνα καταγράφεται σχεδόν το 50% των συναλλαγών ηλεκτρονικών αγορών παγκοσμίως.

    Διαβάστε επίσης: 

    Xάρης Βαφειάς: Συμμόρφωση της Imperial Petroleum με τους κανονισμούς του Nasdaq – Στα 3,7 δολ. η μετοχή

    ΔΕΠΑ Εμπορίας: Στο εργοστάσιο της ΦΑΡΜΑ ΧΗΤΑΣ η εγκατάσταση της πρώτης μονάδας παραγωγής συμπιεσμένου βιομεθανίου στην Ελλάδα

    Hinduja Group: Πέθανε ο πατριάρχης της πλουσιότερης οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου



    ΣΧΟΛΙΑ