ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με πτώση ξεκίνησε τις συνεδριάσεις της εβδομάδας η Wall Street, μετά τη χθεσινή ανάπαυλα, με τα εταιρικά αποτελέσματα να επηρεάζουν αρνητικά τους βασικούς δείκτες.
Η μετοχή της Walmart σημείωσε πτώση 10,2% μετά τα χαμηλότερα του αναμενόμενου κέρδη τριμήνου Και την χαμηλότερη από το προηγούμενο τρίμηνο αύξηση των πωλήσεων μέσω διαδικτύου. Η πτώση της μετοχής βάρυνε τον δείκτη Dow Jones, ο οποίος βρέθηκε στο κλείσιμο της συνεδρίασης να καταγράφει απώλειες 254,63 μονάδων.
Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε στις 24.964,75 μονάδες με πτώση 1,01% ενώ ο S&P 500 τερμάτισε στις 2.716,26 μονάδες με πτώση 0,58%. Ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 7.234,31 καταγράφοντας οριακές απώλειες 0,07%.
Στην Ευρώπη τα χρηματιστήρια επέστρεψαν σε θετικό έδαφος με εξαίρεση το Λονδίνο που έκλεισε με οριακές απώλειες.
Πιο συγκεκριμένα ο Πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 380,51 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,60%.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 7.246,77 μονάδες με πτώση 0,01%. Ο DAX τερμάτισε στις 12.487,90 μονάδες με άνοδο 102,30 μονάδων (+0,83%) ενώ ο CAC 40 στις 5.289,86 μονάδες με άνοδο 0,64%. Στην Ιταλία ο FTSE MIB έκλεισε με άνοδο 0,46% ενώ στην Ισπανία ο IBEX 35 με κέρδη 0,91%.
Στα συμβόλαια πετρελαίου, το αργό τύπου WTI παράδοσης Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 61,90 δολάρια το βαρέλι (+0.36%) ενώ το αργό τύπου Brent, παράδοσης Απριλίου, υποχώρησε στα 65,10 δολάρια το βαρέλι (-0,87%).
Η τιμή του χρυσού διαμορφώθηκε στα 1.331,70 δολάρια η ουγγιά, υποχωρώντας κατά 1,81%.
Στα κρυπτονομίσματα συνεχίζεται η «δυναμική επιστροφή» του bitcoin, η αξία του οποίου διαμορφώνεται αυτή την ώρα στα 11.877,50 δολάρια (+5,99%). Αντίθετα, το Ethereum υποχωρεί στα 928,59 δολάρια (-1,73%) ενώ το Ripple κινείται στα 1,13 δολάρια(-1,78%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Στα 82 δολάρια το βαρέλι επέστρεψε το Brent μετά τις απαιτήσεις του Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ
- Αμερικανικό δικαστήριο διατάσσει την άρση του «παγώματος» Τραμπ στα αιολικά έργα
- Συνεχίζουν τις παραβιάσεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο
- ΗΠΑ: Στο μηδέν, για πρώτη φορά από το 1985, οι εισαγωγές πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία τον Ιούλιο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.