• Business

    Βρέθηκε καρκινογόνος ουσία σε προϊόντα Clinique (Estee Lauder), Clearasil

    • NewsRoom
    Κατάστημα Clinique στον Καναδά

    Κατάστημα Clinique στον Καναδά (Πηγή: retail-insider.com)


    Υψηλά επίπεδα καρκινογόνου χημικής ουσίας εντοπίστηκαν σε προϊόντα κατά της ακμής σε δημοφιλή brands, όπως της Clinique, της Clearasil και της Up & Up, σύμφωνα με ανεξάρτητο αμερικανικό εργαστήριο.

    Όπως μεταδίδει το Reuters, το εργαστήριο με βάση το Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ υπέβαλε αίτημα στον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ζητώντας την ανάκληση των προϊόντων, καθώς και τη διενέργεια έρευνας και την αναθεώρηση των οδηγιών.

    Πρόκειται για την ουσία βενζοϊκό υπεροξείδιο (benzoyl peroxide), η οποία είχε βρεθεί στο παρελθόν και σε ορισμένα αντηλιακά και ξηρά σαμπουάν των εταιρειών Procter & Gamble και Johnson & Johnson, καθώς η ποσότητά της ήταν σε «μη αποδεκτά υψηλά επίπεδα».

    Το βενζόλιο, που στα προϊόντα αυτά προέρχεται από το βενζοϊκό υπεροξείδιο, όπως αναφέρει το Bloomberg, είναι φυσικό συστατικό της βενζίνης και του καπνού του τσιγάρου και μπορεί να προκαλέσει λευχαιμία σε υψηλές ποσότητες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

    Καρκινογόνος ουσία σε καλλυντικά των Clinique, Clearasil και Proactiv – Τι λένε καθηγητές Δερματολογίας

    Τα τελευταία τρία χρόνια έχει εντοπιστεί σε πολλά δημοφιλή προϊόντα, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών ως προς τις πιθανές απειλές που μπορεί να κρύβονται στα ντουλάπια του μπάνιου τους και εγείροντας ερωτηματικά σε ό,τι αφορά την εποπτεία του κλάδου από τον FDA. Σε ανάκληση προϊόντων έχουν προχωρήσει εταιρείες όπως η Johnson & Johnson, η Unilever Plc και η Procter & Gamble.

    Η μετοχή της Estee Lauder, στην οποία ανήκει η Clinique, κατέγραφε απώλειες 3%, μετά την είδηση.

    Υψηλά επίπεδα βενζολίου δεν βρέθηκαν, όμως, μόνο στα προϊόντα κατά της ακμής που εξετάστηκαν, αλλά και στον αέρα γύρω από τη συσκευασία των προϊόντων, κάτι που υποδεικνύει ότι η καρκινογόνος ουσία ενδέχεται να διαρρέει και εκτός της συσκευασίας, με κίνδυνο ενδεχομένως εισπνοής της, σύμφωνα με το εργαστήριο.

    Διαβάστε επίσης:

    Estée Lauder: Η συναρπαστική ιστορία ενός brand αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ