• Business

    Βρετανία: Αξιολογεί τους περιορισμούς Μπάιντεν σε επενδύσεις στην Κίνα

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ


    Η Βρετανία δήλωσε σήμερα πώς εξετάζει το πώς να αντιδράσει στην επιλογή του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να αποκλείσει ορισμένες επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της επιμονής του για την αξιολόγηση πιθανών κινδύνων ασφάλειας σε εθνικό επίπεδο.

    Σημειώνεται ότι το διάταγμα, που υπέγραψε χθες ο Μπάιντεν, θα δημιουργήσει μια νέα διαδικασία ελέγχου που θα μπορούσε να περιορίσει τον τρόπο με τον οποίο οι αμερικανικές εταιρείες μπορούν να επενδύσουν σε κινεζικές που επικεντρώνονται σε προηγμένες τεχνολογίες με στρατιωτικές εφαρμογές, όπως κβαντικοί υπολογιστές, τεχνητή νοημοσύνη και ημιαγωγοί αιχμής.

    Ένας εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Rishi Sunak δήλωσε ότι:

    «Το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξετάσει προσεκτικά αυτά τα νέα μέτρα καθώς συνεχίζουμε να αξιολογούμε πιθανούς κινδύνους εθνικής ασφάλειας που συνδέονται με ορισμένες επενδύσεις».

    Υπενθυμίζεται ότι ο Sunak υποσχέθηκε στον Μπάιντεν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον Λευκό Οίκο τον Ιούνιο ότι η Βρετανία θα «ανταποκριθεί αποτελεσματικά» στον κίνδυνο για το ότι το βρετανικό κεφάλαιο και η τεχνογνωσία του, θα μπορούσαν να βοηθήσουν αντίπαλες χώρες να αναπτύξουν μια οποιαδήποτε απειλή.

    Τώρα η Ουάσιγκτον περιμένει να δει εάν η Βρετανία και άλλοι σύμμαχοι θα στηρίξουν τη νέα της προσέγγιση, ωστόσο, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συμβουλεύεται τις επιχειρήσεις και τον χρηματοπιστωτικό τομέα προτού αποφασίσει αν θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Μπάιντεν.

    Πηγή: Financial Times 

    Διαβάστε επίσης: 

    Siemens: Χειρότερα του ανανεωμένου τα κέρδη γ’ τριμήνου



    ΣΧΟΛΙΑ