• Business

    Siemens: Χειρότερα του ανανεωμένου τα κέρδη γ’ τριμήνου

    • NewsRoom
    Roland Busch, Διευθύνων σύμβουλος Siemens

    Roland Busch, Διευθύνων σύμβουλος Siemens


    Εξασθένηση της ζήτησης σε αρκετές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, «είδε» η Siemens στο τελευταίο τρίμηνο, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις για τα κέρδη. Παρατηρεί ωστόσο μια ομαλοποίηση της ζήτησης από εδώ και στο εξής.

    Όπως ανέφερε η εταιρεία, η Κίνα, η οποία εδώ και πολύ καιρό ήταν κινητήριος δύναμη για την παγκόσμια παραγωγή και η τρίτη μεγαλύτερη αγορά της, δεν κατέγραψε σοβαρή ανάκαμψη μετά τα lockdowns.

    Εντούτοις, η Siemens δείχνει συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς πολλοί πελάτες της προ-αγόρασαν πέρυσι, προκειμένου να αποφύγουν τις ελλείψεις.

    Οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 10% το τρίμηνο έως το τέλος Ιουνίου, έναντι αύξησης 13% το προηγούμενο τρίμηνο.

    Στα βιομηχανικά της κέρδη σημείωσε πτώση κατά 4% το γ’ τρίμηνο με το συνολικό τους μέγεθος να ανέρχεται στα 2,75 δισ. ευρώ. Αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση ανέμεναν κέρδη 2,9 δισ. ευρώ.

    Παράλληλα η εταιρεία υποβάθμισε την πρόβλεψή της για ανάπτυξη στις ψηφιακές της βιομηχανίες σε ένα εύρος 13-15% από 17-20%.

    Οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 10% σε ετήσια βάση στα 24,2 δισεκατομμύρια, λόγω απροσδόκητα υψηλότερου όγκου από μεγάλες παραγγελίες στο τμήμα που σχετίζεται με τα συστήματα κυκλοφορίας, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν 6% ετησίως στα 18,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

    «Το γ’ τρίμηνο η εξομάλυνση της ζήτησης ήταν ξεκάθαρα ορατή στις παραγγελίες στις βραχυπρόθεσμες επιχειρήσεις μας, κυρίως στην Κίνα, αλλά και στην Ευρώπη», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος Roland Busch.

    «Η ανάκαμψη στον μεταποιητικό τομέα της Κίνας ήταν πιο αργή από ό,τι αναμενόταν. Ως αποτέλεσμα, αναμένουμε ότι η τάση θα παραμείνει σταθερή», πρόσθεσε.

    Πηγή Reuters 

    Διαβάστε επίσης: 

    Novo Nordisk: «Σπάει» ταμεία το υπερ…φάρμακο για την παχυσαρκία – Μειώνεται η προσφορά



    ΣΧΟΛΙΑ