• Business

    «Βόμβα» στην ακτοπλοΐα – Ανέστειλε τα δρομολόγια η «Kefalonian Lines»

    • NewsRoom


    Αναστάτωση στην ακτοπλοΐα και στο Λιμάνι της Κυλλήνης με την ανακοίνωση της «Kefalonian Lines» περί αναστολής εκτέλεσης δρομολογίων, στις ακτοπλοϊκές γραμμές Ζακύνθου και Κεφαλονιάς.

    Η αναστολή δρομολογίων, σύμφωνα με το patrisnews.com, «πληγώνει» το Λιμάνι της Κυλλήνης αφού πρακτικά η απόφαση σημαίνει δύο πλοία λιγότερα, αβεβαιότητα για τους εργαζόμενους και τα πρακτορεία που βρίσκονται στην Κυλλήνη. Το πλοίο «Νήσος Κεφαλονιά» το αγοράζει η “Ionian group” και θα εκτελεί δρομολόγια από Πάτρα. Το «Αλεξάνδρα Λ» θα εκτελεί δρομολόγια στο Αιγαίο.

    Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει τα εξής:

    «Η Kefalonian Lines ανακοινώνει την αναστολή της εκτέλεσης δρομολογίων, στις ακτοπλοϊκές γραμμές Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, με την ενεργοποίηση του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ Αλεξάνδρα Λ. σε άλλη Ελληνική γραμμή και την πώληση του πλοίου Ε/ΓΟ/Γ Νήσος Κεφαλονιά σε ετέρα ναυτική εταιρεία.

    Η Εταιρεία μας μετά την πολυετή και πρωτοφανή για τα δεδομένα της Ελληνικής ακτοπλοΐας, ιδιότυπη «δίωξη» από κρατικούς και άλλους φορείς, ιδιαίτερα μετά το 2015 κατέγραψε, στις ανωτέρω γραμμές, τεράστιες απώλειες, καθιστώντας έτσι μη βιώσιμη την εκμετάλλευσή τους από εμάς.

    Οι οικονομικές απώλειες μεγιστοποιήθηκαν κατά την περσινή δρομολογιακή περίοδο που υπηρετήσαμε την γραμμή ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ-ΙΘΑΚΗ με οικονομικό κόστος για εμάς που ξεπέρασε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

    Αποτελεί ηθική δέσμευση και μέρος της συμφωνίας μας η επανέναρξη δρομολογίων από Πάτρα για Σάμη και Ιθάκη από την IONIAN GROUP. Ευχαριστούμε τους ναυτικούς μας και το κοινό των νησιών μας για την επί σειρά ετών στήριξη της Εταιρείας μας, η οποία πλέον θα δραστηριοποιηθεί σε άλλες ακτοπλοϊκές γραμμές της πατρίδας μας.

    Με εκτίμηση, Kefalonian Lines».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μιχ. Σακέλλης: Πιθανή η αύξηση στην τιμή των ναύλων στην ακτοπλοΐα λόγω του κόστους των καυσίμων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μ. Σακέλλης (ΣΕΕΝ): «Τεράστιο πρόβλημα για την ακτοπλοΐα η εκτόξευση των καυσίμων – Σοβαρός ο κίνδυνος ανατιμήσεων»



    ΣΧΟΛΙΑ