• Business

    Volvo: Ρεκόρ πωλήσεων τον Μάρτιο – Σε υψηλό 5μήνου η μετοχή

    • NewsRoom

    Martin Lundstedt, CEO Volvo Group


    Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο σκαρφάλωσε η μετοχή της σουηδικής Volvo Cars, μετά από την ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας για ρεκόρ πωλήσεων τον Μάρτιο και σταθερή ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη.

    Στον απόηχο της ανακοίνωσης, οι μετοχές σημείωσαν άλμα έως και 6,2% στις 12:20 την Πέμπτη στο Λονδίνο, ενώ στις 15:04 ώρα Ελλάδος, σημείωναν άνοδο 5,31%.

    Η εταιρεία, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στον κινεζικό όμιλο αυτοκινήτων Geely, πούλησε 78.970 αυτοκίνητα τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας αύξηση 25% από έτος σε έτος.

    Οι συνολικές πωλήσεις πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 12% ετησίως, σε 182.687.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο EX30 ενίσχυσε την ανάπτυξη.

    Παράλληλα, τόνισε ότι θα επικεντρωθεί στην αύξηση των πωλήσεων του οχήματος τους επόμενους μήνες.

    Πώς κινήθηκαν οι αγορές

    Σημειώνεται ότι οι ετήσιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη ήταν 22% υψηλότερες στο τρίμηνο και 34% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, περίπου σε συμφωνία με τη συνολική αύξηση των πωλήσεων σε αυτήν την αγορά.

    Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά EV, μειώθηκαν κατά 36% παρά την αύξηση των συνολικών πωλήσεων κατά 4%.

    Όσον αφορά τις ΗΠΑ, οι επιδόσεις κατέγραψαν μικτές τάσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα, με αύξηση 44% στα υβριδικά οχήματα και βουτιά 65% στις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών.

    Η συνολική αύξηση των πωλήσεων ήταν 17%.

    «Αυτά τα νούμερα αντικατοπτρίζουν τη δύναμη της στρατηγικής μας και την ποικιλία των προϊόντων μας. Προσφέρουμε πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζί με plug-in υβριδικά και Mild hybrids (MHEV) στο σωστό συνδυασμό», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars, Björn Annwall.

    Τα φιλόδοξα σχέδια

    Το 2021, η Volvo Cars ανακοίνωσε ένα σχέδιο μετατροπής σε «εταιρία πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων» έως το 2030.

    Τον περασμένο μήνα, ανέφερε ότι θα μειώσει το μερίδιό της στην κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων Polestar, προκειμένου «να συγκεντρώσει πόρους για την επόμενη φάση του μετασχηματισμού της».

    Αξίζει να αναφερθεί ότι μια σειρά από μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Ford, η Mercedes-Benz και η Volkswagen έχουν περιορίσει τις στρατηγικές τους για EV τον τελευταίο χρόνο, καθώς αυξάνονται οι αμφιβολίες σχετικά με την “όρεξη” των καταναλωτών για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

    Διαβάστε επίσης: 

    Οδηγούμε το Volvo EX30!

    Πόσους ρύπους εκπέμπει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

    Διαθέσιμο το νέο Volvo EX30!



    ΣΧΟΛΙΑ