• Business

    Volvo: Οι υψηλές τιμές του λιθίου ροκάνισαν τα κέρδη β’ τριμήνου

    • Bloomberg
    Jim Rowan, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της εταιρείας Volvo Cars

    Jim Rowan, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της εταιρείας Volvo Cars


    Οι αποδόσεις της Volvo Car στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δέχτηκαν πλήγμα κατά το δεύτερο τρίμηνο, αφού η αυτοκινητοβιομηχανία αγόρασε λίθιο για τις μπαταρίες σε υψηλές τιμές.

    Η μετοχή της σημείωσε βουτιά έως και 6,5% στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης.

    Τα λειτουργικά έσοδα μειώθηκαν στα 5 δισεκατομμύρια κορώνες (486 εκατομμύρια δολάρια) τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, ανακοίνωσε η Volvo την Πέμπτη, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για 5,3 δισ. κορώνες.

    Η σουηδική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων αναμένει ότι οι αποδόσεις των ηλεκτρικών οχημάτων θα βελτιωθούν τους επόμενους μήνες λόγω του χαμηλότερου κόστους πρώτων υλών και των υψηλότερων τιμών για τα τελευταία μοντέλα της.

    «Οι τιμές των πρώτων υλών αναμένεται να συνεχίσουν να μειώνονται το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, κάτι που θα μας ωφελήσει από την άποψη του κόστους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jim Rowan την Πέμπτη.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία προέβλεψε επίσης «σταθερή» διψήφια αύξηση των λιανικών πωλήσεων για ολόκληρο το έτος λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα.

    Η Volvo, που ελέγχεται από την κινεζική Zhejiang Geely Holding Group Co., σχεδιάζει να πουλά μόνο πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας — ένα πλάνο που απαιτεί μεγάλες επενδύσεις.

    Νωρίτερα φέτος, η Volvo Car ανέβαλε την παραγωγή του ναυαρχίδας της, του ηλεκτρικού SUV, EX90, για το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους από το τέταρτο τρίμηνο, λόγω προβλημάτων με την ανάπτυξη λογισμικού.

    Η εταιρεία έχει μεγάλες ελπίδες για το EX30, ένα συμπαγές σπορ όχημα με μπαταρίες που παρουσίασε τον περασμένο μήνα.

    Οι πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες αφού οι αποστολές EV αυξήθηκαν κατά 178% και η παραγωγή βελτιώθηκε λόγω της καλύτερης πρόσβασης σε ανταλλακτικά.

    Διαβάστε ακόμη:

    H Volvo πούλησε 67.000 ηλεκτρικά το πρώτο τρίμηνο του 2023!

    Ισπανία: Επένδυση 10 δισ. για ηλεκτροκίνηση!

    Αυτοκίνητα: Αυξήθηκαν κατά 19% οι πωλήσεις στην Ευρώπη τον Ιούνιο



    ΣΧΟΛΙΑ