• Business

    Volton: Απέκτησε την ΚΕΝ της Καράτζης- τι σηματοδοτεί η κίνηση

    • NewsRoom
    Καράτζης

    Ο Αντώνιος Καράτζης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου


    Την πώληση του ποσοστού 100% της θυγατρικής ΚΕΝ ΑΕ στην εταιρεία VOLTON AE, ανακοίνωσε η εταιρεία ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ, έπειτα από απόφαση του ΔΣ.

    Από την πώληση αυτή εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν θετικά τα αποτελέσματα της ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ και θα αποτυπωθεί η θετική επίδραση στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου, στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

    Με την εξαγορά αυτή η Volton (που είχε μερίδιο 0,69% στην αγορά λιανικής) ενισχύει το μερίδιό της με το μερίδιο της ΚΕΝ (0,83%)   και φτάνει στο 1,4% περνώντας από τη 10η θέση στην 7 η θέση στην αγορά, (μετά από τις Protergia, ΗΡΩΝ, Elpedison, NRG, Watt and Volt και Volterra)

    Από την πλευρά της η Καράτζης, με την πώληση της ΚΕΝ αφήνει τον κλάδο προμήθειας ενέργειας και πλέον επικεντρώνεται στις άλλες δραστηριότητές του την παραγωγή ενέργειας, τη βιομηχανία και την ξενοδοχεία.

    Ο επενδυτικός σχεδιασµός του Οµίλου Καράτζη στον ενεργειακό τοµέα περιλαµβάνει την ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης δύο αιολικών σταθµών ισχύος 3 MW έκαστος. Επιπρόσθετα επενδύει στον τοµέα εκµετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας, έχοντας καταθέσει άδειες φωτοβολταϊκών σταθµών συνολικής εγκατεστηµένης ισχύος 150 MW στην κεντρική Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισµού 83 εκατ. ευρώ και σχεδιάζει και νέα μονάδα παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο ισχύος 660 MW.

    Τέλος µε γοργούς ρυθµούς προχωρούν οι διαδικασίες για τις αδειοδοτήσεις των ΦΒ πάρκων προκειµένου να συµµετάσχουν στην διαγωνιστική διαδικασία και η υλοποίηση των σχεδίων να ξεκινήσει εντός του 2020. Ο Όµιλος στοχεύει στην ενδυνάµωση της θέσεως του στις ΑΠΕ µε τη διενέργεια νέων επενδύσεων.



    ΣΧΟΛΙΑ