• Business

    Vivartia: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη το 2018-Στα 607 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις

    • NewsRoom
    MIG

    Θανάσης Παπανικολάου


    Σημαντική εξέλιξη για τη μελλοντική αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου και την επίτευξη των στρατηγικών του στόχων, αποτέλεσε η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του δανεισμού του, με όρους που εξασφαλίζουν τη χρηματοοικονομική του σταθερότητα μέχρι το 2024.

    Αυξημένες κατά 4,1% εμφανίστηκαν οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου Vivartia, μέλος του Ομίλου MIG, σε σχέση με το 2017 καθώς διαμορφώθηκαν σε €606,6 εκ. (€582,8 εκ. το 2017) με θετική συνεισφορά όλων των κλάδων δραστηριότητάς του. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας ο Κλάδος Γαλακτοκομικών και ο Κλάδος Κατεψυγμένων τροφίμων διατήρησαν τις ηγετικές τους θέσεις στις αγορές που δραστηριοποιούνται. Επίσης, ο Κλάδος Εστίασης παρουσίασε σημαντική βελτίωση του κύκλου εργασιών (+9,8%) απόρροια της επένδυσης που έχει πραγματοποιηθεί στον τομέα ταξιδιωτικών υπηρεσιών (αεροδρόμια, επιβατικά πλοία και σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών).

    Τα ενοποιημένα κέρδη EBITDA ακολούθησαν την αυξητική τάση των πωλήσεων (+4,8%) και ανήλθαν σε €59,1 εκ. έναντι €56,4 εκ. το 2017. Ως ανωτέρω, αυξητικά κινήθηκαν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τα οποία διαμορφώθηκαν στα €7,2 εκ. έναντι €3,3 εκ. το 2017, καθώς και τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων τα οποία διαμορφώθηκαν σε €2,8 εκ. έναντι €0,3 εκ. το 2017.

    Σημαντική εξέλιξη για τη μελλοντική αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου και την επίτευξη των στρατηγικών του στόχων, αποτέλεσε η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του δανεισμού του, με όρους που εξασφαλίζουν τη χρηματοοικονομική του σταθερότητα μέχρι το 2024. Για το 2019, προτεραιότητα στον στρατηγικό σχεδιασμό της Διοίκησης του Ομίλου παραμένει η περαιτέρω βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας των θυγατρικών εταιρειών, η διατήρηση της ηγετικής θέσης τους στις αγορές που δραστηριοποιούνται, η καινοτομία και η ενίσχυση των εξαγωγικών τους δραστηριοτήτων.

    Παρατίθεται πίνακας με τη συνοπτική παρουσίαση των κυριότερων οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου Vivartia.



    ΣΧΟΛΙΑ