• Business

    Βιολάντα: Τα τρικαλινά μπισκότα στις μεγάλες αλυσίδες του εξωτερικού

    • Άννα Διανά
    O πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Βιολάντα, Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης

    O πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Βιολάντα, Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης


    Σε ανάπτυξη πωλήσεων σε νέες αγορές και διατήρηση των θετικών της επιδόσεων στοχεύει η τρικαλινή εταιρεία μπισκότων Βιολάντα.

    Με παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες και με συνεργασίες με μεγάλες επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια αγορά τροφίμων, όπως η Tesco, η Carrefour ή η Trader Joe’s  η εταιρεία με επικεφαλής τον  Κωνσταντίνο Τζιωρτζιώτη αύξησε πέρυσι τις πωλήσεις της στις χώρες της ΕΕ κατά 30% και στις τρίτες χώρες κατά 10%.

    Αυξημένες πωλήσεις

    Αυξημένες ήταν οι πωλήσεις της και στην εγχώρια αγορά ωστόσο η κερδοφορία της περιορίστηκε σημαντικά.

    Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα ο κύκλος εργασιών το 2022 αυξήθηκε κατά 15,2% και διαμορφώθηκε στα 28,1 εκατ. ευρώ από 24,4 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη οικονομική χρήση.

    Τα μικτά κέρδη παρέμειναν σχεδόν στα ίδια επίπεδα, καθώς ανήλθαν σε 8,35 εκατ. ευρώ από 8,43 εκατ. ευρώ το 2021.

    Συρρίκνωση κερδοφορίας

    Η κερδοφορία συρρικνώθηκε σημαντικά όπως και το περιθώριο μεικτού κέρδους το οποίο έπεσε στο 30% από 35% καταγράφοντας πτώση κατά 14%.

    Τα EBIDTA μειώθηκαν κατά 19,52% και ανήλθαν στα 3,95 εκατ. ευρώ ενώ ΕΒΙΤ μειώθηκαν κατά 27,34% και διαμορφώθηκαν στα 2,77 εκατ. ευρώ από 3,82 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη οικονομική χρήση.

    Το αποτέλεσμα μετά φόρων περιορίστηκε στα 1,95 εκατ. ευρώ καταγράφοντας μια πτώση της τάξης του 34,68%.

    Οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά αυξήθηκαν κατά 13% και ανήλθαν σε 23,6 εκατ. ευρώ ενώ οι πωλήσεις στην ΕΕ αυξήθηκαν περίπου κατά 30% και διαμορφώθηκαν στα 3,5 εκατ. ευρώ από 2,7 εκατ. ευρώ.

    Η εταιρεία,  η οποία πέρυσι αύξησε τον αριθμό του απασχολούμενου προσωπικού στα 160 άτομα από 137, διαθέτει τρία κέντρα διανομής και τρία εργοστάσια. Το κεντρικό στην περιοχή των Τρικάλων και το δεύτερο στη Λάρισα.

    Νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις

    Στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της παρουσίας της τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις διεθνείς αγορές θα συμβάλουν οι νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις που αυξάνουν την παραγωγικότητα και τη δυνατότητα παραγωγής νέων προϊόντων.

    Πρόσφατα, η Βιολάντα δημιούργησε το πρώτο εργοστάσιο μπισκότων χωρίς καμινάδα. Η επένδυση πραγματοποιήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις στη Λάρισα και το ύψος της επένδυσης έφτασε τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ.

    Το εργοστάσιο παράγει σε πλήρη ανάπτυξη 2,5 χιλιάδες τόνους μπισκότα ετησίως. Η νέα γραμμή παραγωγής που εγκαταστάθηκε στο πράσινο εργοστάσιο της Βιολάντα παράγονται μπισκότα με τα σήματα πτι-μπερ, digestive, Cookies Full 45 και μπισκότα με τρία υλικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Μάχη Φέσσα, Στάσση και Μαρινάκη για την εξαγορά της Κωτσόβολος

    Κωτσόβολος: Στη μάχη της διεκδίκησης και ο όμιλος Μαρινάκη

    Κωτσόβολος: Δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν ΔΕΗ και Quest

    ________________­_______

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Δείτε πώς διαμορφώνονται οι χάρτες των αποτελεσμάτων για δήμους και περιφέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ