• Business

    Βγήκαν τα «μαχαίρια» στο λιανεμπόριο: Τι κρύβεται πίσω από τις δόλιες διαρροές που αμαυρώνουν την εικόνα του κλάδου


    Υπό ασφυκτική πίεση εξακολουθεί να βρίσκεται το λιανεμπόριο τροφίμων. Παρά τη βελτίωση που σημειώνουν οι μακροοικονομικοί δείκτες, η κατάσταση στην πραγματική οικονομία παραμένει εξαιρετικά προβληματική, αφού τα εισοδήματα των καταναλωτών δεν έχουν ανακάμψει.

    Ωστόσο, παρ’ όλη την ασφυξία που υπάρχει στην αγορά κάποιες αλυσίδες συνεχίζουν να διατηρούν την ευρωστία τους και τη δυναμική τους και αναπτύσσονται κόντρα στις αντιξοότητες.

    Μεταξύ αυτών είναι και η ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία εσχάτως βρέθηκε στο στόχαστρο κακόβουλων επιθέσεων. Οι «κύκλοι» αυτοί διαρρέουν στην αγορά πως η εταιρεία παρουσιάζει κάμψη, διαστρεβλώνοντας την πραγματική εικόνα και δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις για την προοπτική και την εξέλιξη της εταιρείας.

    Ωστόσο, όπως αναφέρουν στο mononews.gr αξιόπιστες πηγές, οι ίδιοι «κύκλοι» ήταν εκείνοι που το 2015 εκθείαζαν προβληματικές καταστάσεις στο χώρο του λιανεμπορίου, τις οποίες διέψευσαν με ηχηρό τρόπο οι εξελίξεις που επήλθαν στον χάρτη του κλάδου τα επόμενα χρόνια.

    Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως τέτοιου είδους αθέμιτες πρακτικές, με χτυπήματα «κάτω από τη μέση», προέρχονται από συμφέροντα που απειλούνται από την άνοδο κάποιων «παικτών» και σπεύδουν με αυτόν τον τρόπο να «θολώσουν» ή να διαβάλουν την εικόνα των ανταγωνιστών τους, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους ίδιους τους καταναλωτές.

    Ο τελικός κριτής, ωστόσο, είναι ο καταναλωτής, ο οποίος επιλέγει να εμπιστευθεί τις εταιρείες που του προσφέρουν υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές.



    ΣΧΟΛΙΑ