• Business

    ΒΕΠ προς Πρωθυπουργό: Με απειλή προστίμων σε ΜμΕ δεν προωθείται «εξ αποστάσεως» εργασία

    • NewsRoom

    Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ, Ανδριανός Μιχάλαρος


    Τον προβληματισμό και τη δυσφορία των βιοτεχνών και των επαγγελματιών – μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς για την απειλή επιβολής προστίμου, αν δεν εφαρμοστεί η υποχρεωτική εξ αποστάσεως εργασία στο 40% επί του συνόλου των εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση, μεταφέρει με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ.

    Ο κ. Ανδριανός Μιχάλαρος επισημαίνει ότι για μια ακόμα φορά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με πρόστιμα και κυρώσεις, σε μια συγκυρία με πολλά προβλήματα και υπεράνθρωπες προσπάθειες από την πλευρά των επιχειρηματιών, όχι μόνο να μη χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά και να μην κατεβάσουν ρολά.

    Μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων, μεγάλος αριθμός βιοτεχνών που ανήκουν στις 15 χιλιάδες ενεργές επιχειρήσεις – μέλη του ΒΕΠ επικοινώνησε με τη διοίκηση για να εκφράσει την έκπληξη και τον προβληματισμό του, θεωρώντας ότι καλούνται να επωμιστούν νέα έξοδα και να προσθέσουν κέντρα κόστους στις δραστηριότητές τους εξαιτίας μίας αποφάσεως που ελήφθη χωρίς να συνοδεύεται από τις κατάλληλες εξειδικεύσεις ως προς το καθεστώς υπό το οποίο θα λειτουργήσει το προσωπικό και τον τρόπο που θα τους χορηγηθεί ο κατάλληλος τεχνολογικός εξοπλισμός για να απασχοληθούν εξ αποστάσεως.

    «Σεβόμενοι ότι η εν λόγω τροπολογία είναι στο πλαίσιο λήψης μέτρων άμεσης εφαρμογής για την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού ‘Covid-19’ στην Περιφέρεια Αττικής και προκειμένου αφ’ ενός να αποσυμφορηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οι χώροι εργασίας, και αφ’ ετέρου να προστατευθούν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα από τον κορονοϊό, αναρωτιόμαστε πώς θα καταφέρει η ΜμΕ να προμηθευτεί τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό που απαιτείται για την τηλεργασία και πώς καλείται να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ», διερωτάται ο κ. Μιχάλαρος, εξηγώντας ότι το χρονικό διάστημα υιοθέτησης του μέτρου δεν είναι εφικτό.

    Με την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς ζητεί την άρση της επιβολής προστίμου και επιπλέον επιδότηση με χρηματοδοτικά εργαλεία για την ψηφιακή αναβάθμιση των ΜμΕ. Συγκεκριμένα προτείνεται η ενίσχυση νέων και υφιστάμενων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής για την κάλυψη των τεχνολογικών τους αναγκών με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) με σκοπό την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα εργασίας λόγο της πανδημίας Covid-19 στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Πρόγραμματος «Αττική 2014 – 2020» στο Θ.Σ. 2: Ενίσχυση της πρόσβασης σε ΤΠΕ και της χρήσης και ποιότητάς τους.

    «Η κρίση της πανδημίας είναι εδώ, η επιχειρηματικότητα απειλείται και κατά συνέπεια και η εθνική οικονομία. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος για το επιχειρείν, ενισχύοντας τα θεμέλια της πραγματικής οικονομίας, με την αξιοποίηση όλων των χρηματοοικονομικών με την μορφή επιδότησης κι όχι δανεισμού», καταλήγει η επιστολή που κοινοποιήθηκε επίσης στον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Άκη Σκέρτσο, τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ