• Business

    Βελτίωση για τον μεταποιητικό δείκτη της Νέας Υόρκης

    • NewsRoom


    Σημαντική βελτίωση σημείωσε η μεταποιητική δραστηριότητα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, με τον σχετικό δείκτη μάλιστα να σκαρφαλώνει σε θετικό επίπεδο για πρώτη φορά από τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Federal Reserve Νέας Υόρκης.

    Πιο συγκεκριμένα, ο μεταποιητικός δείκτης Empire State σημείωσε άνοδο κατά 13,6 μονάδες και ανήλθε στις 4,5 μονάδες τον Νοέμβριο. Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal περίμεναν πολύ μικρότερη βελτίωση και παραμονή του δείκτη σε αρνητικό επίπεδο, στις -6 μονάδες από τις -9,1 μονάδες του Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι οποιαδήποτε μέτρηση άνω του μηδενός υποδηλώνει βελτίωση των επιχειρηματικών συνθηκών.

    Εκτίναξη για τον δείκτη των αποστολών

    Το ίδιο διάστημα ο δείκτης των αποστολών εκτινάχθηκε κατά 8,3 μονάδες και ανήλθε στις 8 μονάδες. Στον αντίποδα ο δείκτης των νέων παραγγελιών υποχώρησε κατά 7 μονάδες και διαμορφώθηκε σε αρνητικό επίπεδο, στι ς-3,3 μονάδες τον Νοέμβριο. Υποχώρησε κατέγραψε και ο δείκτης των εκκρεμών παραγγελιών, κατά 3,1% στις -6,8 μονάδες, σημάδι ότι κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα, την ώρα που ο δείκτης αποθεμάτων εκτινάχθηκε και οι χρόνοι παράδοσης παρουσίασε αμελητέα μεταβολή.

    Οι εταιρείες, πάντως, σύμφωνα με την έκθεση της Fed Νέας Υόρκης, εμφανίζονται πιο απαισιόδοξες για τις προοπτικές του επόμενου εξαμήνου, με τον δείκτη των μελλοντικών επιχειρηματικών συνθηκών όχι μόνο να παραμένει σε αρνητικό επίπεδο αλλά να υποχωρεί και περαιτερω κατά 4 μονάδες, στις -6,1 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης

    Aston Martin: Βουτιά έως 12% για τη μετοχή – Φόβοι ότι η εταιρεία θα χρειαστεί νέα κεφάλαια

    Όμιλος Σαράντη: Ολοκληρώθηκε η επένδυση στο νέο εργοστάσιο παραγωγής της Polipak

    Credit Suisse: Το deal με την Αpollo Global Management δεν κατάφερε να σώσει την μετοχή της τράπεζας



    ΣΧΟΛΙΑ