• Business

    Βατικανό: Σκάνδαλο με αγορές πολυτελών ακινήτων στο Λονδίνο ύψους €100 εκατ.

    • NewsRoom
    Βατικανό

    Βατικανό


    Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το Βατικανό έχει προχωρήσει σε περισσότερες επενδύσεις πολυτελών ακινήτων στο Λονδίνο απ’ ότι ήταν προηγουμένως γνωστό.

    Σύμφωνα με τους Financial Times, ο προσφάτως παραιτηθείς Καρδινάλιος Άντζελο Μπεκίου, πραγματοποίησε επιπλέον επενδύσεις έως και 100 εκατομμύρια ευρώ σε πολλά πολυτελή διαμερίσματα του Λονδίνου.

    Όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο καρδινάλιος επένδυσε κεφάλαια του Βατικανού σε ένα χαρτοφυλάκιο πολυτελών διαμερισμάτων μέσα και γύρω από την πλατεία Cadogan, Knightsbridge, μία από τις πιο ακριβές περιοχές στο Λονδίνο.

    Συγκεκριμένα τα στοιχεία αναφέρουν ότι ο Καρδινάλιος Μπέκιου επέβλεψε την αγορά τριών διαμερισμάτων στην πλατεία Cadogan 7-9 για συνολικά 19,25 εκατομμύρια λίρες και δαπάνες 1,25 εκατομμύρια λίρες για ανακαίνιση και μεταρρυθμίσεις κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων 39.000 λιρών σε τζάκια, 52.000 λ. σε δάπεδο και 7.000 λ. στην ταπετσαρία. Η Γραμματεία αγόρασε επίσης διαμερίσματα που βρίσκονται στις 28-29 Hans Place και 130 Pavilion Road, με τις εξαγορές να φτάνουν συνολικά τις 95,75 εκατομμύρια λίρες.

    Ο Μπέκιου υπό την προηγούμενη ιδιότητά του στη γραφειοκρατία του Βατικανού φέρεται να είχε επιβλέψει μια αμφιλεγόμενη επιχείρηση ακινήτων στην περιοχή Τσέλσι του Λονδίνου, γι’ αυτό και ο Πάπας Φραγκίσκος υποχρέωσε τον 72χρονο καρδινάλιο να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του την περασμένη εβδομάδα. Ο Μπέκιου δήλωσε όμως ότι ήταν αθώος, τονίζοντας ότι θα βρει τρόπο να το αποδείξει.

    Η αγοραπωλησία στο Τσέλσι, για την οποία διεξάγονται έρευνες από εισαγγελείς του Βατικανού, δεν ήταν πάντως ο λόγος της παραίτησης του Μπέκιου. Ο πάπας μάλλον παραπληροφορήθηκε, διότι πραγματική κατηγορία η οποία του προσάπτεται φαίνεται πως ήταν ο νεποτισμός με τον αδελφό του σε σχέση με δραστηριότητες του δεύτερου, τις οποίες φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει ο Μπέκιου με χρήματα του Βατικανού. Και αυτό όμως το έχει αρνηθεί ο πρώην καρδινάλιος σε γερμανική εφημερίδα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ