• Business

    Βασίλης Μαυρολέων: Συνεχίζει τις «εκπλήξεις» η Niovis Shipping

    Βασίλης Μαυρολέων, εφοπλιστής Niovis Shipping ναυτιλία

    Βασίλης Μαυρολέων, εφοπλιστής Niovis Shipping


    Επιστροφή στη «δράση» για την ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία Niovis Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Βασίλη Μαυρολέων,  η οποία έχει στρέψει την προσοχή της στην αγορά των τάνκερ, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την παραγγελία που έκανε.

    Η εταιρεία του κ. Μαυρολέων, εισήλθε στο τέλος του 2017 στην αγορά του υγρού φορτίου, κάνει την επόμενή της κίνηση παραγγέλνοντας ένα δεξαμενόπλοιο τύπου MR.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από ναυπηγεία που επικαλείται το tradewinds, η Niovis έχει έρθει σε κατ’αρχήν συμφωνία με τις νοτιοκορεάτικες γιάρδες Hyundai Mipo Dockyard ώστε να χτίσουν ένα τάνκερ χωρητικότητας 50.000-dwt, σε ένα deal που δεν περιλαμβάνει options.

    Το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο αναμένεται να παραδοθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Η τιμή που συμφωνήθηκε δεν έχει διευκρινιστεί με πηγές όμως να αναφέρουν πως η εταιρεία θα πληρώσει ένα ποσό κοντά στα 35 εκατ. δολάρια.

    Τον Δεκέμβριο η εταιρεία παρουσιάστηκε ως εκείνη που αγόρασε ένα υπό κατασκευή δεξαμενόπλοιο με αριθμό γάστρας S-813 από τα ναυπηγεία Hyundai Samho Heavy Industries για 44,3 εκατ. δολάρια το οποίο αναμένεται να παραδοθεί μέσα στον Μάιο.

    Η επίσης ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Enesel Shipping θα αναλάβει εξ’ολοκλήρου την διαχείριση του πλοίου.

    Υπενθυμίζεται πως η  ναυτιλιακή είχε πουλήσει σε τιμή έκπληξη το bulker Zed (χωρητικότητας 73.301-dwt και κατασκευής 1996) στα τέλη του 2017, βάζοντας τότε στα ταμεία της το ποσό των 6 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η εταιρεία του κ. Μαυρολέων αποτελείται από οκτώ bulkers (supramaxes και panamaxes), με τον μέσο όρο ηλικίας του στόλου να είναι τα 7 χρόνια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: A. Πίττας: Και εγένετο η …EuroDry! Όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα εταιρία του εφοπλιστή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φ. Εμπειρίκος: Business με ελληνική ναυτιλιακή για την Aeolos και αγορά τάνκερ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Die Zeit: Ο Πειραιάς μετατρέπεται στο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ