• Business

    Βασίλης Κορκίδης για επανέναρξη λιανεμπορίου: Ώρα ευθύνης, στο χέρι όλων να σεβαστούμε τις υποδείξεις των ειδικών

    έμποροι κορκίδης

    Β. Κορκίδης, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς


    «Η κυβέρνηση πρόταξε την επιβίωση του λιανεμπορίου και μετά από την σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, αποφάσισε το άνοιγμα του λιανεμπορίου και με τις δύο επιλογές “click”. Ο εμπορικός κόσμος απέδειξε σε όλες τις περιπτώσεις που επιβλήθηκαν αυστηρά μέτρα ότι ακολούθησε με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα που είχαν προτείνει οι ειδικοί», αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και του ΠΕΣ Αττικής Βασίλης Κορκίδης, χαιρετίζοντας την απόφαση για την επανεκκίνηση του λιανικού εμπορίου.

    «Ελπίζουμε να μην υπάρξει πισωγύρισμα γιατί ο εμπορικός κόσμος της χώρας έχει δοκιμάσει τις αντοχές του απέναντι σε μία απρόβλεπτη κατάσταση που επέφερε η πανδημία. Ανοίγουν λοιπόν από Δευτέρα 5 Απριλίου όλα τα εμπορικά καταστήματα, πλην των εμπορικών κέντρων, με τη χρήση του ειδικού κωδικού 13032, άπαξ και έως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας», αναφέρει ο κ. Κορκίδης.

    «Σημειώνεται επίσης ότι θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού “click away” και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού “click in shop”. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά, με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση. Τώρα είναι η ώρα διαχείρισης της επανεκκίνησης, ώστε όποια επιχείρηση ανοίγει να μην ξανακλείσει, αλλά και αντιμετώπισης μιας κανονικότητας, διαφορετικής από αυτή που βιώναμε όλοι προ της πανδημίας», δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και σημειώνει:

    «Είναι στο χέρι όλων να σεβαστούμε τις υποδείξεις των ειδικών για να αποφευχθούν τα χειρότερα, όχι μόνο για την υγεία των πολιτών αλλά και για την οικονομία της χώρας. Είναι “ώρα ευθύνης” ώστε από τη παρούσα γραμμή επανεκκίνησης να φτάσουμε όλοι στη γραμμή τερματισμού της πανδημίας.»

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκος Χαρδαλιάς: Έτσι θα ανοίξει το λιανικό εμπόριο – Ναι σε διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα

    Σταύρος Καφούνης: Τώρα είναι στιγμή ευθύνης για όλους μας

    Επίδομα εορτών Πάσχα 2021 στους εργαζόμενους σε αναστολή σύμβασης εργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ