• Business

    Βασίλης Ανδρικόπουλος στο mononews: «Γιατί επέλεξα την Καραμολέγκος – Μεγάλο σχολείο το Μέγαρο Μαξίμου»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Βασίλης Ανδρικόπουλος

    Βασίλης Ανδρικόπουλος


    Ύστερα από δεκαέξι γόνιμους μήνες στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου αποκόμισε εμπειρίες και προσέφερε τις υπηρεσίες του ως ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Βασίλης Ανδρικόπουλος επέστρεψε στον ιδιωτικό τομέα. Από την περασμένη Δευτέρα, ο έμπειρος μάνατζερ με την μακρά πορεία στο επιχειρείν ανήκει στο δυναμικό της εταιρείας «Καραμολέγκος».

    Ο μετοχικός και διοικητικός ηγέτης της αρτοβιομηχανίας, Μανώλης Καραμολέγκος του εμπιστεύθηκε την θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου και μαζί την ευθύνη να οδηγήσουν από κοινού την εταιρεία στην «επόμενη μέρα».

    «Η καλή φήμη και η ισχυρή θέση της εταιρείας καθώς και η προσωπικότητα του Μανώλη Καραμολέγκου ήταν τα στοιχεία που με τράβηξαν στην Καραμολέγκος», αναφέρει μιλώντας στο mononews.gr ο Βασίλης Ανδρικόπουλος για το νέο σταθμό στην επαγγελματική του καριέρα. Μια καριέρα που μετρά 23 χρόνια σε κορυφαίες εταιρείες, ελληνικές και πολυεθνικές όπως η Diageo, η Noval του ομίλου Στασινόπουλου, η ζυθοποιία Fix Hellas, η Green Cola (βιομηχανία αναψυκτικών) και το Yoda.gr (ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ που ενσωματώθηκε στο Caremarket και στη συνέχεια πουλήθηκε στην Σκλαβενίτης).

    Ο κ. Ανδρικόπουλος εκτίμησε την ευθύτητα και την αφοσίωση που δείχνει στην Καραμολέγκος ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας από την Σαντορίνη. Στην απόφαση του ωστόσο μέτρησε και η τεράστια δυναμική που όπως λέει έχει η εταιρεία. Δηλώνει μάλιστα πεπεισμένος πως έχει όλα τα φόντα να διαγράψει μια έντονα ανοδική πορεία τα επόμενα χρόνια, διπλασιάζοντας ακόμη και τις πωλήσεις της.

    Ρόλος «κλειδί»

    Οι υψηλοί στόχοι ήταν ένα σημαντικό κίνητρο για έναν άνθρωπο που έχει συνηθίσει να συμμετέχει σε… «δύσκολες αποστολές». Μια από αυτές ήταν και η «αναγέννηση» της ιστορικής μπίρας Fix, στην οποία συμμετείχε ενεργά όντας βασικό μέλος της ομάδας του Γιάννη Χήτου. Μέχρι που αυτή πουλήθηκε στην πολυεθνική ζυθοποιία Carlsberg, η οποία «έδωσε γη και ύδωρ» για να την αποκτήσει.

    Ο ίδιος στο νέο του πόστο, θα συνεργαστεί στενά με τον Μανώλη Καραμολέγκο και θα αποτελέσει τον «συνδετικό κρίκο» με την υπόλοιπη διοικητική ομάδα. Βασικό μέλημα του, όπως λέει, είναι να οργανώσει την εταιρεία με τέτοιο τρόπο, ώστε όλα τα συστήματά της «να δουλεύουν ρολόι», όσο αυτή μεγαλώνει το αποτύπωμά της.

    Η κυβερνητική εμπειρία

    Ο κ. Ανδρικόπουλος εμφανίζεται ενθουσιασμένος για το νέο κεφάλαιο στην επαγγελματική ζωή του. Εξάλλου, όπως λέει φεύγει γεμάτος και απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρ’ ότι δεν έτυχε μεγάλης δημοσιότητας, θεωρεί πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση του πρωθυπουργού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και να «ανοίξει» ένας ουσιαστικός δίαυλος επικοινωνίας της κυβέρνησης με την αγορά.

    Παράλληλα, λέει πως βοήθησε να «ξεκλειδώσουν» πολλά projects, τα οποία είχαν «κολλήσει» από την προηγούμενη διακυβέρνηση..

    Ο κ. Ανδρικόπουλος υπογραμμίζει πως στους 16 μήνες που διήρκησε η παρουσία του στην κυβέρνηση διδάχτηκε πολλά. «Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία και είδα από πρώτο χέρι πως λειτουργεί ο Δημόσιος Τομέας…», αναφέρει χαρακτηριστικά. Εκεί διαπίστωσε από πρώτο χέρι τη σημασία που αποδίδει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά ενώ δηλώνει εντυπωσιασμένος από την θέληση του πρωθυπουργού να γνωρίζει σε βάθος τα θέματα, με τα οποία καταπιάνεται, κάτι που διαπίστωσε από «πρώτο χέρι».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ