• Business

    Βασιλική Κορδερά: Τα χρόνια στη Γερμανία, η πρώτη κλινική στην Ελλάδα, οι δυσκολίες και η εξέλιξη

    Βασιλική Κορδερά

    Βασιλική Κορδερά


    Το κινητό της χτυπάει συνέχεια και όσοι έρχονται στην υπερσύγχρονη κλινική στη λεωφόρο Κηφισίας θέλουν οπωσδήποτε να της πουν ένα γεια και ένα ευχαριστώ. Η επιχειρηματίας Βασιλική Κορδερά, πρόεδρος της Bergmann Kord, μιλάει με όλους. Ακούραστη – κάθεται ατέλειωτες ώρες στο γραφείο – και πάντα χαμογελαστή, δείχνει να τα έχει όλα υπό έλεγχο.

    Άλλωστε, παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό, οι δουλειές πάνε καλά και το κλίμα στην εταιρεία είναι ζεστό και οικογενειακό. Όχι μόνο γιατί τα τελευταία χρόνια στο πλάι της εργάζεται ο μοναχογιός της Βαρδής Κορδεράς, αλλά και γιατί άτυπα η ίδια έχει αναλάβει τον ρόλο της «μητέρας» για όλους τους συνεργάτες της.

    Φύση ιδιαίτερα γενναιόδωρη, στο καλαίσθητο γραφείο της έχει πάντα κεράσματα για όλους και δηλώνει παρούσα για οποιονδήποτε τη χρειαστεί. Όπως μας λέει, λατρεύει τη δουλειά της και την καθημερινότητά της, για αυτό και δεν αισθάνεται την κούραση.

    «Πάντα είχα στόχο και δούλευα σκληρά για να τον υλοποιήσω. Και για το παιδί μου και για τα παιδιά του παιδιού μου. Πάντα είχα στόχο να μεγαλώσει η επιχείρηση, έχει μέλλον μπροστά της. Ήμουν πάντα αισιόδοξη, δούλευα ατέλειωτες ώρες, από τις 6 το πρωί ως τις 12 τη νύχτα, ούτε Σαββατοκύριακα δεν καθόμουν, ειδικά στη Γερμανία.

    Έχω περάσει πολλά. Πετυχαίνει κάποιος, όταν δουλεύει πολύ και όταν δεν κοιτάζει τι κάνει ο άλλος δίπλα του», μας λέει η κα Κορδερά.

    Βασιλική Κορδερά: Τα χρόνια στη Γερμανία

    Γεννήθηκε στον Πειραιά και μόλις τέλειωσε το 6τάξιο τότε Γυμνάσιο, παντρεύτηκε μετά από προξενιό και μετανάστευσε στη Γερμανία, στο Düsseldorf. Έγινε μητέρα, ενώ παράλληλα σπούδαζε παραϊατρικά στην Bergmann Hair Academy και πήγαινε σε νυχτερινό σχολείο, για να μάθει τη γλώσσα.

    Ο πρόεδρος της Bergmann Γερμανίας, Klaus Müller, που είχε τη σχολή, στην οποία εκείνη σπούδαζε, εντυπωσιασμένος από τη φιλομάθεια και την προθυμία της, ζητά να τη γνωρίσει, όταν ολοκληρώσει τις 6ετείς σπουδές της, βάζοντας τα θεμέλια για μια σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και υποστήριξης, που κρατά μέχρι σήμερα.

    Με τον μέντορά της Klaus Müller
    Με τον μέντορά της Klaus Müller

    «Ο Klaus είναι οικογένεια. Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος, ευφυέστατος. Κάθε χρόνο έρχεται στην Ελλάδα και μιλάμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο, με παίρνει για να δει ότι είμαι καλά», αναφέρει η πρόεδρος της Bergmann Kord.

    Ήταν εκείνος που την πήρε μαζί του σε ένα σεμινάριο και μετά στο εργοστάσιο, όπου η κα Κορδερά έμαθε τη δουλειά, και ήταν ο ίδιος που την εμπιστεύτηκε, δίνοντάς της την αντιπροσωπεία για την Ελλάδα.

    «Μετά από οκτώ χρόνια δουλειάς δίπλα του, στα 27 μου επιστρέφω στην Ελλάδα, καθώς το παιδί μου θα ξεκινούσε σχολείο. Όταν πήγα να τον χαιρετήσω, είχε ετοιμάσει τα συμβόλαια και μου είπε «αυτό είναι δικό σου» και με αποχαιρέτησε», θυμάται η κα Κορδερά.

    Με άξονα την καινοτομία

    Το πρώτο κατάστημα, που άνοιξε, ήταν στη λεωφόρο Συγγρού 369. Ένα πολύ μικρό μαγαζί για θεραπείες κατά της τριχόπτωσης και περούκες.

    «Είχαμε πολλή δουλειά. Κι όταν έβαζα διαφήμιση ότι θα έρθει ο Klaus, ερχόταν τόσος κόσμος, που σχημάτιζε ουρές και καθόταν μέχρι και στις σκάλες του κτιρίου. Ερχόταν για τρεις μέρες, κάναμε ενημερώσεις στους πελάτες, με βοηθούσε πολύ με τα λεγόμενα τριχο-οριζο-γράμματα και γίνονταν οι θεραπείες, τις οποίες στην αρχή έκαναν Γερμανοί γιατροί. Κι έτσι ξεκινήσαμε βήμα – βήμα και από το 369 πήρα το δικό μου κτίριο στο 203 της Συγγρού και σιγά – σιγά, σιγά – σιγά, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

    Το κτίριο επί της λεωφόρου Κηφισίας
    Το κτίριο επί της λεωφόρου Κηφισίας

    Το εμβληματικό κτίριο επί της λεωφόρου Κηφισίας το απέκτησε το 2004 και παρέχει πολλές υπηρεσίες για υγεία και ομορφιά. Μεταμοσχεύσεις μαλλιών (και με τις δύο μεθόδους FUE και FUT), σταθερές περούκες για ογκολογικούς ασθενείς, δερματολογικό ιατρείο, κομμωτήριο και σπα.

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα έρχονται όλα από τη Γερμανία και είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.

    «Τα μαλλιά είναι ομορφιά στον άνθρωπο», όπως αναφέρει και θυμάται τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην μακρόχρονη πορεία της.

    «Πολύ δύσκολα ήταν τα πρώτα χρόνια. Έχω περάσει πολλά. Αλλά ο Klaus και οι πελάτες μας με στήριξαν. Εγώ δεν είμαι γιατρός, αλλά πάντα φρόντιζα να γίνεται καλή δουλειά. Δεν κορόιδεψα ποτέ μου κανέναν πελάτη, δεν είχα ποτέ μηνύσεις από πελάτες, έχει καλό όνομα η εταιρεία και αυτό με συγκινεί ιδιαίτερα», τονίζει.

    Οι δυσκολίες και η πορεία στην κορυφή

    Λίγα χρόνια μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα παίρνει διαζύγιο και μεγαλώνει τον γιο της με την βοήθεια των γονιών της. Κάποια στιγμή βρέθηκε να χρωστά στον μέντορά της Klaus Müller 300 χιλιάδες μάρκα, καθώς την εφοδίαζε συνεχώς με εμπόρευμα, για να μπορεί να δουλεύει, ώστε να αποπληρώσει ένα δάνειο 700 χιλιάδων δραχμών, για το οποίο είχε μπει υποθήκη το σπίτι της μητέρας της. Κατάφερε να ξεχρεώσει τα πάντα σε διάστημα δέκα μηνών, κάνοντας τη νύχτα – μέρα στη δουλειά.

    Στη συνέχεια έβαλε και την επωνυμία Kord στο logo της εταιρείας, κόντρα σε όσους της έλεγαν ότι είναι δύσκολο το όνομα και δεν ξέρει ο κόσμος να το προφέρει.

    «Ο Klaus λειτούργησε ως καταλύτης για την μετέπειτα επιχειρηματική μου πορεία. Του χρωστάω πολλά. Στάθηκα τυχερή, είχα τη σωστή καθοδήγηση την κατάλληλη χρονική περίοδο», επισημαίνει.

    Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και στην Πάτρα.

    Η επόμενη μέρα

    Παρακολουθώντας συνεχώς τις διεθνείς εξελίξεις, η εταιρεία παραμένει ανταγωνιστική και βασική προτίμηση για χιλιάδες άνδρες και γυναίκες. Εκπαιδεύει το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό της και προσφέρει κοινωνικό έργο, στο ευρύτερο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας.

    Το τρίπτυχο της επιτυχίας για την κα Κορδερά είναι η αδιαπραγμάτευτη εντιμότητα, η συνεχής κατάρτιση και η ικανοποίηση από την καθημερινότητα. Αυτό μετέφερε και στον γιο της Βαρδή και με αυτές τις αρχές ευελπιστεί να εναρμονιστεί και η επόμενη γενιά, όταν θα πάρει τη σκυτάλη. Τα εγγόνια της Άγγελος, Σήλια και Γιώργος, τα επιτεύγματα των οποίων ποστάρει με περισσή περηφάνια στα social media.

    Με τον γιο της, CEO της εταιρείας, Βαρδή Κορδερά
    Με τον γιο της, CEO της εταιρείας, Βαρδή Κορδερά

    Στο κομμάτι του ιατρικού τουρισμού εκτιμά ότι οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών έχουν πολλά να προσφέρουν, για τούτο και η στρατηγική της εταιρείας έχει στραφεί και προς αυτή την κατεύθυνση.

    «Θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα ευλογημένο. Αξιώνομαι να βιώνω τα πάλαι ποτέ όνειρα ως σημερινή πραγματικότητα», καταλήγει συγκινημένη η κα Κορδερά.

    Διαβάστε επίσης:

    Γεωργιάδης: Η εξομολόγηση για τα παιδιά του, τι είπε για το δημογραφικό

    Χριστίνα Κεφαλογιάννη: Ποια είναι η νέα αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Αττικής

    Απόφαση – σταθμός από τον Άδωνι Γεωργιάδη για τα ζελεδάκια κάνναβης – Άρθρο παρέμβαση



    ΣΧΟΛΙΑ