• Business

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Όλο το παρασκήνιο για την απόφαση του Αρείου Πάγου

    Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής


    Τίτλους τέλους σε ένα δικαστικό “σίριαλ” που κράτησε τέσσερα ολόκληρα χρόνια έβαλε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, θέτοντας οριστικά στο αρχείο την υπόθεση της λεγόμενης “εγκληματικής οργάνωσης”, με την απόρριψη της αίτησης αναίρεσης που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

    Ο Χ. Βουρλιώτης είχε στραφεί κατά της απαλλαγής των κατηγορουμένων από το Συμβούλιο Εφετών για τις κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της εκβίασης, της εγκληματικής οργάνωσης και της έκρηξης, ζητώντας να διωχθούν για τα κακουργήματα αυτά οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο εφοπλιστής και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης.

    Ωστόσο, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης, και μάλιστα ομόφωνα σε ό,τι αφορά το αδίκημα της εκβίασης, και κατά πλειοψηφία σε ό,τι αφορά την απάτη και τη μετατροπή της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης σε συμμορία.

    Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αθωώνονται οριστικά και αμετάκλητα και η υπόθεση κλείνει. Μία υπόθεση για την οποία πολλά είχαν ακουστεί και γραφτεί στον Τύπο, όμως η Δικαιοσύνη είχε τον τελευταίο λόγο.

    Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Βασίλης Δημακόπουλος, “ο Άρειος Πάγος βάζει ταφόπλακα στην δίωξη ως προς τις πράξεις για τις οποίες είχε αθωωθεί ο κ. Μαρινάκης από την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, οι οποίες καθίστανται αμετάκλητες και με τον τρόπο αυτό δικαιώνεται απόλυτα”.

    Ο ίδιος πρόσθεσε πως “παράλληλα αναιρούνται οι παραπεμπτικές διατάξεις για παράβαση του αθλητικού νόμου περί αθλητικής δωροδωκίας, καθώς και οι αντίστοιχες ως προς την σύσταση συμμορίας γιατί δεν θεωρούνται δικαιολογημένες. Πλέον, σε βαθμό βεβαιότητας αναμένω απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και για τις εν λόγω διατάξεις”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μητσοτάκης: Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο για τα ζώα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς: Σήμερα το αίτημα αποφυλάκισης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτές είναι οι προτάσεις της Γεννηματά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση-Επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς



    ΣΧΟΛΙΑ