• Business

    Β. Ζούλοβιτς: Με ένα πλοίο έμεινε η Dalomar;

    βασιλης ζουλιβιτς

    Ο επενδυτής Βασίλης Ζούλοβιτς της Dalomar Shipping (κέντρο) με τον Γιάννη Ρεβύθη (αριστερά) Φωτογραφία: Papadakis Press


    Η ελληνική ναυτιλιακή Dalomar Shipping, συμφερόντων του επενδυτή Βασίλη Ζούλοβιτς, προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες στην πώληση ενός φορτηγού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου handysize, το οποίο είχε εξαγοράσει μόλις έξι μήνες πριν.

    Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η ναυτιλιακή πούλησε το φορτηγό πλοίο Marianthi (χωρητικότητας 48.000-dwt και κατασκευής 2003) σε αγοραστή ο οποίος δεν έχει κάνει γνωστή την ταυτότητά του, για το ποσό των 5,5 εκατ. δολαρίων. Το πλοίο είναι προγραμματισμένο να περάσει από ειδική επιθεώρηση τον Μάιο του 2018, ενώ έχει ναυπηγηθεί στα ιαπωνικά ναυπηγεία Oshima Shipbuilding Co. Ltd.

    marianthi dalomar
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου handysize “Marianthi” – πρώην “Armeria” – είναι χωρητικότητας 48.000-dwt και κατασκευής του έτους 2003

    Ωστόσο, το TradeWinds αφενός εκτιμά ότι η εξαγορά δεν έχει ολοκληρωθεί και αφετέρου ότι το τίμημα κυμάνθηκε σε υψηλότερα επίπεδα από τα 5,5 εκατ. δολάρια που υποστηρίζουν οι πηγές αυτές.

    Το mononews.gr ήλθε σε επικοινωνία με την Dalomar, όμως, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιώσει εάν ισχύει ή όχι η πώληση του συγκεκριμένου πλοίου.

    Η Dalomar είχε εξαγοράσει πριν από έξι μήνες το Marianthi από την ιαπωνικών συμφερόντων ναυτιλιακή K Lineη οποία ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει σε κοινοπραξία-κολοσσό με άλλες δύο ιαπωνικές εταιρείες στον κλάδο των εμπορευματοκιβωτίων – με το όνομα “Armeria” για το ποσό των 4,2 εκατ. δολαρίων τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

    Η Dalomar έχει αναθέσει τη διαχείριση του συγκεκριμένου πλοίου σε τρίτους, συμφωνία την οποία επιθυμούσε να επεκτείνει, σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει στο TradeWinds o γενικός διευθυντής της εταιρείας, Ντάνος Ζούλοβιτς, το 2015.

    danos z dalomar
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου “Danos Z” της Dalomar Shipping είναι χωρητικότητας 46.500-dwt και κατασκευής 2001

    Εάν η πώληση του Marianthi ισχύει, τότε η Dalomar θα παραμείνει με ένα φορτηγό πλοίο στο στόλο της, το Danos Z (χωρητικότητας 46.500-dwt και κατασκευής 2001), το οποίο είχε εξαγοράσει από την ελβετική Massoel το 2008 με το όνομα “Appenzell” για το ποσό των 63,5 εκατ. δολαρίων. Βέβαια, σύμφωνα με τους brokers, το Danos Z δεν αξίζει παραπάνω από 4 εκατ. δολάρια πλέον.

    Η Dalomar ιδρύθηκε το 2006 από τον επενδυτή Βασίλη Ζούλοβιτς – ο οποίος ήταν επενδυτής και στην επίσης ελληνική ναυτιλιακή Meadway Shipping & Trading – και μέχρι το 2015, είχε στο στόλο της άλλα δύο φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, τα Lillian Z (χωρητικότητας 74.000-dwt και κατασκευής 1999) και Lopi Z (χωρητικότητας 72.000-dwt και κατασκευής 1998), τα οποία πούλησε τότε σε εταιρείες που ανήκουν στον επενδυτικό όμιλο Fearnley Finans για το ποσό των 11,6 εκατ. δολαρίων συνολικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αναλυτής ανατρέπει τα δεδομένα: Ξεχάστε το dry bulk, αγοράστε μετοχές τάνκερ!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυξημένα κέρδη και πωλήσεις για την Aegean Marine στο γ’ τρίμηνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θ. Βενιάμης: Ποιες είναι οι νέες του κινήσεις στην εφοπλιστική σκακιέρα



    ΣΧΟΛΙΑ