• Business

    Β. Μαρινάκης: Σύσταση buy από την Evercore ISI για τη μετοχή της Capital Product Partners

    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής Capital Ship Management


    Στην αναβάθμιση της σύστασής της για την εισηγμένη στον δείκτη Nasdaq μετοχή της Capital Product Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, από hold σε buy προχώρησε η Evercore ISI, στηρίζοντας την κίνησή της αυτή στις πιο αισιόδοξες προοπτικές που καταγράφονται για την αγορά των τάνκερ για το 2018.

    Όπως επισημαίνει ο αναλυτής της Evercore ISI, Jonathan Chappell, μπορεί οι πιθανότητες υπεραπόδοσης των μετοχών του τομέα των τάνκερ (στον οποίο ο ίδιος ξεχωρίζει τις Ardmore Shipping και Scorpio Tankers) να είναι περιορισμένες βραχυπρόθεσμα, καθώς ο τομέας αυτός ταλανίζεται από τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου που αποφάσισε ο OPEC, όμως το 2018 εκτιμάται ότι θα είναι ένα ευνοϊκό έτος για τις τιμές στα τάνκερ, λόγω των μειωμένων παραλαβών νεότευκτων πλοίων και της σταθεροποίησης των εμπορικών ροών.

    “Πιστεύουμε πως η αύξηση της ζήτησης θα ξεπεράσει την αύξηση της προσφοράς το επόμενο έτος, οδηγώντας ανοδικά τις τιμές σε όλες τις τάξεις, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να έρχονται στις αγορές των τάνκερ μεταφοράς προϊόντων”, σύμφωνα με τον Chappell.

    Εξάλλου, χθες η Capital Product ανακοίνωσε αύξηση του μερίσματός της κατά 6,7%, στα 8 σεντς του δολαρίου ανά μετοχή. Παράλληλα, η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε άνοδο κοντά στο 4%, αγγίζοντας τα 3,5 δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παναγιώτης Τσάκος: Θα πρέπει να αφήσουμε τους νέους να έρθουν στα καράβια με 1.500 δολάρια το μήνα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βενιάμης: Αφήστε μας να λειτουργήσουμε με διεθνείς όρους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Β. Ρέστης: Φήμες θέλουν την EST να απέκτησε πλοίο για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ