• Business

    Unisystems – Profile: Προχωράει η ψηφιοποίηση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

    Γιάννης Λουμάκης (Unisystems) - Ευάγγελος Αγγελίδης (Profile)

    Γιάννης Λουμάκης (Unisystems) – Ευάγγελος Αγγελίδης (Profile)


    Σε λειτουργία έχει τεθεί το νέο πληροφορικό σύστημα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, έργο συνολικής αξίας 4 εκατ. ευρώ, το οποίο τρέχει η Unisystems του ομίλου Quest και η Profile.

    Το έργο αφορά την ψηφιοποίηση του φυσικού, έγχαρτου αρχείου και την απολύτως ψηφιακή συνολική εξυπηρέτηση όλων των φορέων που σχετίζονται με τον οργανισμό.

    Στο πλαίσιο του έργου, έχει υλοποιηθεί Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) και διαδικτυακή πύλη, θα ψηφιοποιηθεί το έγχαρτο αρχείο, θα αναπτυχθούν ψηφιακές υπηρεσίες και θα υλοποιηθούν ενοποιημένες υπηρεσίες διαλειτουργικότητας με τρίτα συστήματα.

    Το πληροφοριακό σύστημα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κάτωθι φορέων:

    • Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ)
    • Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού (ΕΚΟΕΜΣ)
    • Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Στρατού (ΕΛΟΑΣ)
    • Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΤΑΥΜΤΣ)

    Δεδομένου του μεγάλου αριθμού μετόχων και μερισματούχων του ΜΤΣ που ξεπερνούν τους 146.000 στρατιωτικούς, αστυνομικούς και μέλη των οικογενειών τους, του σημαντικού όγκου του έγχαρτου αρχείου που τηρείται στις εγκαταστάσεις του φορέα, αλλά και του ύψους των μερισμάτων που υπερβαίνουν τα 88 εκατ. ευρώ ετησίως, το έργο κρίνεται ως μεγάλης σημασίας για την επιτάχυνση των διαδικασιών του φορέα που σχετίζονται με τις χρηματικές παροχές.

    Τι περιλαμβάνει η σύμβαση

    Στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνονται η ανάλυση απαιτήσεων του Έργου, με βάση τις διαδικασίες που περιλαμβάνονται στον επιχειρησιακό μηχανισμό του ΜΤΣ, στις επιμέρους λειτουργικές περιοχές (ΜΤΣ – Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, ΜΤΣ – Διεύθυνση Παροχών, ΜΤΣ – Διεύθυνση Περιουσίας, ΜΤΣ-Νομική Υπηρεσία, ΜΤΣ-Πρωτόκολλο, ΜΤΣ-Διοικητικό Τμήμα(παρακολούθηση διοικητικών μεταβολών προσωπικού),ΤΑΥ – ΜΤΣ, ΕΚΟΕΜΣ, ΕΛΟΑΣ).

    -η σχεδίαση, ανάπτυξη και λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος και των αντίστοιχων Υποσυστημάτων.

    -η σχεδίαση, ανάπτυξη και λειτουργία Διαδικτυακής Πύλης (Web Portal) παροχής υπηρεσίων σε Μετόχους και Μερισματούχους.

    -η μετάπτωση δεδομένων στο νέο Πληροφοριακό Σύστημα.

    -η παροχή υπηρεσιών ψηφιοποίησης (σάρωσης).

    -η προμήθεια και εγκατάσταση σαρωτών

    -η παροχή υπηρεσιών εγγύησης και συντήρησης.

    -η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης των χρηστών του ΜΤΣ, ΤΑΥ-ΜΤΣ, ΕΚΟΕΜΣ, ΕΛΟΑΣ.

    -η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης κατά την περίοδο της δοκιμαστικής λειτουργίας.

    Το ΟΠΣ, η Διαδικτυακή Πύλη και η ψηφιοποίηση αρχείου έχουν ως αντικειμενικό σκοπό τη συνολική εξυπηρέτηση όλων των Φορέων που σχετίζονται με το ΜΤΣ, ήτοι α. του ΕΚΟΕΜΣ β. του ΕΛΟΑΣ και γ. του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων ΜΤΣ (ΤΑΥΜΤΣ).

    Συγκεκριμένα:

    α. το ΟΠΣ και η Διαδικτυακή Πύλη  ΟΠΣ θα είναι εγκατεστημένα σε ένα κοινό εσωτερικό δίκτυο εργασίας και θα εξυπηρετούν τις ανάγκες όλων των επιμέρους φορέων τόσο σε ότι αφορά τον υπολογισμό των κατά περίπτωση χορηγούμενων παροχών, όσο και την λογιστική παρακολούθηση, την παρακολούθηση της περιουσίας αυτών (όπου υφίσταται), κλπ.

    β.  η ψηφιοποίηση του έγχαρτου αρχείου θα επιταχύνει τις διαδικασίες απονομής χρηματικών παροχών στους δικαιούχους όλων των Φορέων και θα διευκολύνει την καταχώρηση και παρακολούθηση των μεταβολών των στοιχείων τους.

    Εν κατακλείδι, το έργο δύναται να είναι λειτουργικό καθότι σε βάθος χρόνου αναμένεται να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες (μετόχους – μερισματούχους), δημόσιους φορείς και υπηρεσίες (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Υπουργείο Οικονομικών, Η.ΔΙ.ΚΑ, κλπ). Επίσης θα διευκολύνει το προσωπικό του ΜΤΣ στην εκτέλεση της αποστολής του ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει ασφαλιστική δικλίδα για την απώλεια εσόδων.

    Διαβάστε επίσης:

    Quest: Μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2023 – Άνοιγμα στην Ρουμανία

    Φέσσας (Quest): Η «ναυαρχίδα» Unisystems με τα €520 εκατ. ανεκτέλεστο

    Profile: Αύξηση 23% στον κύκλο εργασιών στο α’ εξάμηνο

                                                                 

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ