• Business

    Uni Systems: Παραδίδει το έργο «Ανοικτό Μουσείο» για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

    • NewsRoom
    Γιάννης Λουμάκης (CEO Uni Systems)

    Γιάννης Λουμάκης (CEO Uni Systems)


    Το έργο «Ανοικτό Μουσείο» που αφορά στην υποστήριξη της ολοκληρωμένης ψηφιακής στρατηγικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με την αξιοποίηση μεθόδων ψηφιακής τεχνολογίας για την ψηφιοποίηση και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με κύριο ανάδοχο τη Uni Systems.

    Με βασικό άξονα την ανάγκη για εξωστρέφεια στη λειτουργία του Μουσείου και τη δημόσια χρήση των δεδομένων για τη διευκόλυνση της διάχυσης του πολιτιστικού αποθέματος, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν νέες υπηρεσίες με βάση τη χρηστοκεντρική μεθοδολογία, και προδιαγραφών που συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις ψηφιακού μετασχηματισμού στον χώρο του πολιτισμού.

    Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου που είχε ως στόχο την περαιτέρω ανάδειξη  των μοναδικών συλλογών του Μουσείου, υλοποιήθηκαν τα εξής: ψηφιοποίηση και επιστημονική τεκμηρίωση 3.000 εκθεμάτων των μόνιμων Συλλογών, επαγγελματική φωτογράφηση και τρισδιάστατη αποτύπωση επιλεγμένων αντικειμένων και εκθεσιακών χώρων, συγγραφή, επιμέλεια και μετάφραση κειμένων εφαρμογών, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού (ηχητικών ξεναγήσεων, podcasts για ενήλικες και παιδιά), αναταξινόμηση της βιβλιοθήκης, εγκατάσταση και υλοποίηση ολοκληρωμένου συστήματος ευρετηρίασης, οργάνωσης, απόθεσης, ψηφιακής διαχείρισης των συλλογών, υλοποίηση Εικονικού Μουσείου με ολοκλήρωση αυτού στη νέα διαδικτυακή πύλη, ανάπτυξη εφαρμογής ηχητικής ξενάγησης με ειδική πρόβλεψη για άτομα με αναπηρία και νοητική στέρηση, εικονική περιήγηση στους χώρους του Μουσείου, ανάπτυξη συστήματος ηλεκτρονικών κρατήσεων, γραφιστικός σχεδιασμός σε όλες τις εφαρμογές του έργου και πρόβλεψη για την έκδοση ΑμεΑ του ιστοτόπου, υπηρεσίες φιλοξενίας εφαρμογών, και προμήθεια εξοπλισμού και δράσεις δημοσιότητας του έργου.

    Μέσω του ανανεωμένου cycladic.gr, το κοινό έχει στη διάθεσή του ένα σύνολο διασυνδεδεμένων υπηρεσιών, με τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να απολαύσει το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα του Μουσείου ψηφιακά και να εξερευνήσει τις συλλογές χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα πολυμεσικά ερμηνευτικά εργαλεία. Στη νέα Διαδικτυακή Πύλη, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν εικονικές περιηγήσεις στις μόνιμες εκθέσεις, μαθαίνοντας ιστορίες πίσω από τα εκθέματα, καθώς και να ακούσουν podcasts για την αρχαιολογία και τη σύγχρονη τέχνη.

    Η κατακύρωση του έργου έγινε μετά από διεθνή ανοικτό διαγωνισμό με τίτλο «Ανοικτό Μουσείο. Μια ολοκληρωμένη ψηφιακή στρατηγική για την τεκμηρίωση, προβολή και διάχυση του πολιτιστικού αποθέματος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης», έναντι 871.100 ευρώ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Έργα Ψηφιακού Πολιτισμού» (03_ΕΠΑΝΕΚ).

    Διαβάστε επίσης:

    Θεόδωρος Σκυλακάκης: Η σύμβαση με την Gazprom θα τελειώσει- Καλύπτουμε τις ανάγκες μας από το LNG

    Γιώργος Περιστέρης: Χρειάζεται να δημιουργήσουμε πράσινο ΑΕΠ αντί να απαιτούμε από τους ανθρώπους να πληρώνουν υψηλότερες τιμές

    Κεφάλαια 56,9 εκατ. «σηκώνει» η Trade Estates – Μειώνονται τα ποσοστά Λάτση & Βασιλάκη – Στα €2,13 η ανώτατη τιμή μετοχής



    ΣΧΟΛΙΑ